Foto: DELFI kolāža/Kārlis Dambrāns, DELFI
Šopavasar daudzi sūkstās par pārvietošanās neērtībām un sastrēgumiem Rīgā, kur patiešām pašlaik tiek īstenoti vērienīgi infrastruktūras būvniecības projekti. Taču tās nebūt nav beigas – ir plānots ķerties klāt četriem nozīmīgiem pārvadiem un tiltiem, kā arī Mūkusalas promenādei. Paralēli vēl vairākus gadus notiks dažādu ar "Rail Baltica" saistītu projektu īstenošana kā pilsētas centrā, tā citviet.

Vērts atcerēties, ka 2021. gadā Valsts kontrole publiskoja revīzijas ziņojumu par tiltu stāvokli un uzturēšanu vairākās pašvaldībās, situāciju aprakstot kā bumbu ar laika degli. Attiecībā uz Rīgu tā uzsvēra, ka, savlaicīgi nenovēršot defektus, atjaunošanas projektu izmaksas būtiski palielinās, turklāt rodas arvien jauni bojājumi. Šī institūcija arī atzina (un tas šobrīd piepildās): tas, ka vairākiem tiltiem netiek novērsti bojājumi pilnā apjomā un eksperta noteiktajā termiņā, radīs nepieciešamību pašvaldībai risināt mobilitātes jautājumus vienlaicīgi un plašā apjomā, kas var izraisīt gan būtiskus sastrēgumus, gan arī nepieciešamību pēc apjomīgiem finanšu līdzekļiem vienā laikā.

Labā ziņa – atsevišķu tiltu, pārvadu projekti jau tuvojas noslēgumam; Rīgas pašvaldība ir sarūpējusi līdzekļus Gaisa, Vanšu tilta, Jorģa Zemitāna un Gustava Zemgala pārvadam. "Delfi Bizness" skaidro, kādā stadijā ir šie un citi projekti.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!