Foto: DELFI

Rīgas Tūrisma attīstības birojs (RTAB) izstrādājis rīcības plānu ar mērķi palīdzēt Rīgas tūrismam atgūties pēc Covid-19 pandēmijas, trešdien, 3. jūnijā, RTAB rīkotajā vebinārā "Re:start Rīga" sacīja biroja pārstāve Anna Blaua.

Viņa atklāja, ka rīcības plāns ir izstrādāts periodam no maija līdz septembrim, kurā paredzētas arī vairākas gastronomijas aktivitātes.

Kā pirmo Blaua minēja kampaņas veidošanu "Rīga bez tevis nav Rīga", kurā aicinās ceļotājus izvēlēties Latvijas galvaspilsētu kā galveno tūrisma galamērķi. Kampaņā stāstīs par iespējām, kā droši pavadīt laiku Rīgā, vienlaikus iepazīstot kultūru, restorānus un vietas, kur nav liela pulcēšanās.

Rīcības plānā paredzēts turpināt izplatīt informāciju starptautiskos medijos par tūrisma iespējām Rīgā, kā arī turpināt aicināt mediju pārstāvjus un sociālo tīklu viedokļu līderus apceļot Rīgu.

Savukārt no 29. jūnija līdz 5. jūlijam plānota sava veida "Restorānu nedēļa". Šogad tajā piedalīsies mazāks restorānu skaits, bet galvenais mērķis "Restorāna nedēļai" būs atklāt iedzīvotājiem un viesiem no ārzemēm, ka restorāni ir droši apmeklēšanai un atsāk darbu, stāstīja Blaua.

Kā beidzamo Blaua atklāja Rīgas svētku restorānu, kura notikšana šogad ir apstiprināta. Taču, ievērojot visus drošības aspektus Covid-19 vīrusa ierobežošanai, restorānam būs "cita forma un lokācija", par kuru RTAB informēs tuvākajā nākotnē.

Savukārt RTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Jenzis piebilda, ka krīzes laiks jāizmanto apmācībām, līdz ar to, RTAB organizēs vairākus vebinārus tūrisma nozares pārstāvjiem, lai uzlabotu zināšanas turpmākai uzņēmuma attīstībai.

Pirmās tiešsaistes apmācības notiks 5. un 11. jūnijā, kas tiks veltītas tūristu gidiem, 12. jūnijā - tūroperatoriem un tūrisma aģentiem, bet 16. un 17. jūnijā apmācības notiks restorāniem, kafejnīcām un viesnīcām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!