Foto: Publicitātes attēli
Rīgā 21. un 22. februārī jau otro gadu norisināsies amatalus festivāls "Riga Craft Beer Weekend", kurā piedalīsies apmēram 30 amata alus darītavas no dažādām valstīm, portālu "Delfi" informēja pasākuma organizētāji.

Festivālā būs pārstāvētas gan vietējās, gan alus darītavas no Polijas, Krievijas, Igaunijas un Lielbritānijas. Katrs dalībnieks piedāvās no trīs līdz četrām labākajām alus garšām, kas pagaidām nav nopērkamas ne veikalos, ne krogos – izņēmums ir vien pašmāju ražotāji, kas nopērkami ikdienā.

"Alus festivāls, kur sabrauc daudzveidīgi un, lielākoties, citviet nesastopami amatalus meistari, ir īstā vieta, kur gūt savu saprašanu par amatalu, tā fantastisko daudzveidību un paša gaumi plašajā amatalus piedāvājumā," pārliecināts ir darītavas "Labietis" un alus bāru "Miezis un kompānija" līdzīpašnieks Reinis Pļaviņš.

Šogad ir mainīts pasākuma koncepts – ir samazināta ieejas maksa, bet par katras alus šķirnes degustāciju būs jānorēķinās ar speciāliem žetoniem. "Papildus žetonus tālākām degustācijām, ikviens varēs turpat uz vietas iegādāties, jau pēc tam, kad būs novērtēts piedāvājums un gūta izpratne par to, kurus no alus veidiem ir interese pagaršot," skaidro festivāla organizators, alus, kvasa un iesala dzērienu biedrības "Alus brālība" vadītājs Andrejs Šikors.

Papildus tam festivālā norisināsies ar "beer pong" turnīrs, būs pieejams arī novuss un citas spēles. Pēc degustācijām ikviens apmeklētājs varēs piedāvātos alus veidus un darītavas novērtēt tiešsaistes interneta balsojumā, palīdzot noskaidrot šī gada labāko festivāla garšu.

"Teju visas darītavas festivālā pārstāvēs paši brūžu vadītāji un alus meistari, kas citkārt reti kur sastopami. Tādēļ iedrošinu apmeklētājus izmantot iespēju brūveriem uzdot arī savus jautājumus," akcentē Andrejs Šikors, atgādinot, ka, pasākumā ieeja atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Amatalus festivālu "Riga Craft Beer Weekend" organizē alus, kvasa un iesala dzērienu biedrība "Alus brālība".

Festivāls pirmo reizi risinājās 2019. gada janvārī, kad iespēju degustēt un novērtēt simtiem dažādu alus veidu izmantoja vairāki tūkstoši cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!