Foto: LETA

Rīgas pašvaldībā sākta vizuālā un funkcionālā koncepta izstrāde, lai nākamo gadu laikā pakāpeniski nomainītu visas sabiedriskā transporta pieturvietas pašvaldībā, ziņo domē. Līdz gada beigām paredzēts nomainīt simts pieturvietu nojumes.

Pēc pirmās sēdes darba grupas dalībnieki no dažādām pašvaldības struktūrvienībām vienojās par tehniskās specifikācijas izstrādes galvenajiem pamatprincipiem, prioritāri veicamajiem uzdevumiem un kompetenču sadalījumu, lai jau līdz gada beigām iepirkuma rezultātā pilsētvidē tiktu uzstādītas pirmās aptuveni simts vienota dizaina sabiedriskā transporta pieturvietu nojumes.

Domē skaidro, ka tās plānots uzstādīt arī vietās, kur pašlaik vides reklāmas uzņēmums “JCDecaux” veic sev piederošo pieturvietu, kurām beidzies ekspluatācijas termiņš, demontāžu.

Pašvaldībā plānots, ka turpmāko gadu laikā Rīgā varētu tikt uzstādītas jaunā dizaina pieturvietu nojumes vietās, kur tās līdz šim nav bijušas vispār, kā arī nomainītas visas tehniski un funkcionāli novecojušās sabiedriskā transporta pieturvietas, aizstājot tās ar ērtākām un mūsdienu prasībām atbilstošākām pieturvietām.

"Pilsētā kopumā ir aptuveni 1500 sabiedriskā transporta pieturvietu, no kurām ar nojumi aprīkotas tikai 400 līdz 500. Daļa pieturvietu būvētas vēl padomju laikos, tādējādi jau sen sasniedzot ne tikai tehnisko, bet arī morālo norietu. Pieturvietu nojumēm ir vienlaikus vizuāli jāiekļaujas pilsētvidē, jānodrošina iespēja patverties no lietus, vēja vai saules un jābūt pieejamām senioriem, vecākiem ar bērnu ratiņiem un cilvēkiem ar invaliditāti, aprīkotām ar ērtiem soliņiem,” komentējis Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Viļnis Ķirsis (JV).

Pašvaldība plāno arī vietās, kur tiek uzstādītas nojumes, izvietot pagaidu soliņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!