Foto: Shutterstock

Vācijas uzņēmums "Nestpick", kas savā interneta vietnē apkopo citu vietņu publicētus mēbelētu dzīvokļu izīrēšanas piedāvājumus no visas pasaules, publiskojis pētījumu par pirmā mēneša dzīvošanas izmaksām pēc pārcelšanās uz 80 dažādām pasaules pilsētām, un Rīga šajā sarakstā ierindojusies 76. vietā.

Apkopotie dati liecina, ka pirmā mēneša dzīvošanas izmaksas pēc pārcelšanās uz Latvijas galvaspilsētu veido 795,09 eiro, līdz ar to Rīga šajā ziņā ir piektā lētākā pilsēta no pētījumā aptvertajām pilsētām.

Par lētāko pilsētu, uz kuru pārcelties, ņemot vērā pirmā mēneša izdevumus, pētījumā atzīta Kaira (560,41 eiro), tai ar 633,71 eiro seko Bengalūru, Bukareste ar 644,26 eiro un Budapešta ar 742,85 eiro.

Savukārt dārgākā pilsēta šajā aspektā ir Dubaija, kurā pirmajā mēnesī pēc pārcelšanās izmaksas ir 3632,65 eiro. Tai seko Oklenda ar 3420,14 eiro, Sanfrancisko ar 3216 eiro, Ņujorka ar 2879,33 eiro, bet dārgāko pilsētu piecinieku ar 2738,59 eiro noslēdz Londona.

Lai veiktu šo pētījumu, "Nestpick" sākumā aplūkoja populārākos galamērķus pēc darba iespējām, labākajām augstskolām un strauju izaugsmi piedzīvojošās jaunuzņēmumu kultūras, izveidojot 80 pilsētu sarakstu no visas pasaules.

Lai aprēķinātu pārcelšanās izdevumus uz katru vietu, uzņēmums vispirms izvērtēja iespējamus imigrācijas faktorus, tostarp vīzu izdevumus un vīzu apstrādes laiku. Tālāk tika aprēķināti dzīvošanas izdevumi pirmajam mēnesim, aptverot dzīvesvietas īres cenas, interneta pieslēguma izdevumus, telefonsakaru izdevumus, tēriņus par pārtiku un dzērieniem, kā arī sabiedriskā transporta izmaksas.

Rīga ir vienīgā Baltijas valstu pilsēta, kas iekļauta pētījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!