Foto: Publicitātes attēli

Restorānu ķēde "McDonald's" sadarbībā ar SIA "Rīgas meži" 25. maijā uzstādījusi viedas, jaunas funkcionalitātes atkritumu tvertnes, informē uzņēmuma pārstāvji.

Tās ir aprīkotas ar mehānismu, ko darbina saules enerģija, nodrošinot gudru un ilgtspējīgu atkritumu izmešanu, saplacināšanu un apsaimniekošanu SIA "Rīgas meži" apsaimniekotajās teritorijās.

"Cilvēki labprāt bauda "McDonald's" maltītes gan uz vietas 14 "McDonald's" restorānos Latvijā, gan izvēlas tās līdzņemšanai un ēšanai ārpus restorāna – mājās, ielās vai parkos. Mums rūp iepakojums, tādēļ "McDonald's" stratēģijas ietvaros mērķtiecīgi izstrādājam dažādus risinājumus, kas samazina iepakojuma daudzumu un atkritumu apjomu. Šogad "McDonald's" pirmo reizi ir apvienojis spēkus ar "Rīgas mežiem", lai kopā aicinātu iedzīvotājus atbildīgi parūpēties par izlietoto iepakojumu, iemetot tos atkritumu tvertnēs," saka "McDonald's" vadītājs Baltijas valstīs Vladimirs Janevskis (Vladimir Janevski).

"Novērtējam uzņēmuma iesaisti vides sakārtošanā, ieviešot jaunus, inovatīvus risinājumus. Bastejkalnu un citus parkus iedzīvotāji izmanto kā skaistu piknika vietu, un ir tikai pašsaprotami aiz sevis savākt visus atkritumus, taču tagad šīs viedās miskastes radīs iespēju to izdarīt interesantā veidā. Vēl būtiskāk ir mazināt atkritumu radīšanu un izvēlēties ilgtspējīgus risinājumus," norāda Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas vadītāja Selīna Vancāne.

Šobrīd Rīgā ir uzstādītas trīs urnas – centra parkos, kuri atrodas "McDonald's" restorānu tuvumā un kurus apsaimnieko "Rīgas meži": Bastejkalnā, Vērmanes dārzā un Operas skvērā.

Jaunās atkritumu tvertnes ir aprīkotas ar saules baterijas darbināmu kompresijas iekārtu. Tā sablīvē iemestos atkritumus un kopā ar palielinātu 240 litru ietilpību nodrošina iespēju savākt un uzglabāt lielāku atkritumu daudzumu. Šādi jaunās tvertnes gan sniedz iespēju iedzīvotājiem izmest atkritumus, gan arī samazina "Rīgas mežu" darbiniekiem nepieciešamo apkopes apmeklējumu skaitu, efektivizējot atkritumu apsaimniekošanas procesu Rīgā un padarot to ilgtspējīgāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!