Foto: AP/Scanpix/LETA
Rīgā no 4. līdz 5. februārim norisināsies finanšu tehnoloģijām veltīta konference "PaymentConf 2020", kuras laikā maksājumu produktu attīstītājiem un finanšu tehnoloģiju uzņēmumiem tiks piedāvāta iespēja uzzināt vairāk par tehnoloģiju aktualitātēm, regulējumiem un inovācijām, kā arī dalīties ar pieredzes stāstiem, portālu "Delfi" informēja organizētāji

Konferencē uzstāsies vairāk kā 20 pieredzējuši finanšu tehnoloģiju eksperti, krāpšanas riska novēršanas speciālisti, maksājumu produktu un pakalpojumu izstrādātāji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Lielbritānijas un Vācijas, tajā skaitā pārstāvji no "TransferWise", "N26", "Swedbank", "Latvijas Banka", "Tieto", "Ravelin" un citiem uzņēmumiem.

"Finanšu tehnoloģiju nozare pašlaik saskaras ar vairākiem izaicinājumiem, bet tajā paša laikā tas dod iespējas finanšu tehnoloģiju uzņēmumiem attīstīt jaunus piedāvājumus. Šī konference ir nozīmīga ar to, ka tās saturs ir pielāgots aktuālu praktisko jautājumu risināšanai un ir vērtīgs gan kā iedvesmas avots, gan kā rīcības plāns. Šī konference nodrošinās platformu tiem, kas vēlas satikties ar kompānijām, kas jau šodien ievieš maksājumu inovācijas Baltijas un Eiropas tirgū," skaidro konferences idejas autors, uzņēmuma "A-Heads Consulting" vadītājs Dmitrijs Buzdins.

Konferences mērķauditorija ir finanšu tehnoloģiju uzņēmumu maksājumu produktu un pakalpojumu izstrādātāji, menedžeri, IT produktu vadītāji, riska analītiķi kā arī finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmumi un citi entuziasti, kam ir būtiski orientēties maksājumu pasaules tehnoloģijās un regulējumos, lai celtu savu konkurētspēju un veicinātu savu produktu attīstību.

Konferences caurvijošais motīvs ir atklātība un veselīga konkurence finanšu tehnoloģiju nozarē, uzņēmumiem daloties gan par veiksmīgi realizētiem risinājumiem, gan grūtībām, ar ko jāsaskaras jaunuzņēmumiem, uzsākot darbu pie jauna produkta ieviešanas.

Konferences dalībnieki piedāvās savu skatījumu uz tādām aktuālām tēmām kā PSD2, API un Open Banking izmantošanas iespējām, 3D Secure 2.0 ieviešanu karšu maksājumos, PCI DSS prasību ievērošanu, kā arī meklēs atbildes uz jautājumiem uz to, kā izskatīsies maksājumu tirgus nākotnē un kā pielāgoties tam jau šodien.

Konferenci rīko lielākā un aktīvākā informācijas tehnoloģiju biedrība Latvijā - "devclub.lv", kas organizē arī tādas konferences kā "RigaDevDays", "FrontCon", "DevOps Unicorns".

Konferences programma aplūkojama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!