Izklaides un iepirkšanās centra "Rīga Plaza" būvētājs SIA "Dīksna" devis ķīlu 75,98 miljonu latu vērtībā.
Uzņēmumu reģistra informācija liecina, ka ķīla dota vairākām kredītiestādēm: a/s "SEB Latvijas Unibanka", a/s "UniCreditBank" un "MKB Bank ZRT".

Uzņēmuma pārstāve Ieva Kustova portālam "Delfi" skaidroja, ka ķīla ir dota, lai projektam piesaistītu finansējumu "no malas", jo līdz šim tas ticis attīstīts tikai uz īpašnieku rēķina.

Jau vēstīts, ka uzņēmums SIA "Dīksna" bija izveidots, lai tas rūpētos par pie Salu tilta topošā iepirkšanās centra celtniecību un teritorijas apsaimniekošanu, kā arī telpu iznomāšanu potenciālajiem īrniekiem. Uzņēmumu dibināja "Rīga Plaza" projekta īstenotāji – uzņēmumi "Plaza Centers Europe BV" un "New Century Holding".

Centru bija plānots atvērt 2008. gadā. Paredzams, ka tajā atrastos vairāk nekā 160 veikalu, tostarp pārtikas lielveikals, apģērbu, apavu un aksesuāru veikali, sporta preces, elektrotehnika, dažādu pakalpojumu sniedzēji u.c.

Plānots, ka centrā būs arī daudzzāļu kinoteātris, elektroniskās spēles, boulings un biljards, spēļu laukumi mazākiem bērniem un daudzveidīgs restorānu un kafejnīcu piedāvājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!