Foto: Publicitātes attēli

Daudzfunkcionālā tirdzniecības centra "Akropole" projekts ir sasniedzis tā nākamo attīstības posmu un Maskavas ielā 257 ir uzsākti pirmie būvniecības darbi, kuri ietvers arī pāļu dzīšanu, ko īstenos būvuzņēmums "Skonto Būve", portālu "Delfi" informēja projekta pārstāvji.

"Akropole" kopējā ēkas platība būs ap 98 000 kvadrātmetru, no kuriem aptuveni 9000 kvadrātmetrus aizņems augstas klases biroju telpas. Objekts būšot jauna veida daudzfunkcionālais tirdzniecības centrs, kas nodrošinās ne tikai iepirkšanos, bet arī mūsdienīgākās izklaides iespējas. Iepriekš norādīts, ka investīcijas šajā vērienīgajā projektā nepārsniegšot 120 miljonus eiro.

"Šobrīd tiek strādāts ne tikai pie tā, lai "Akropole" apvienotu vispopulārākos pasaules un Latvijas zīmolus, bet arī tiek pievērsta īpaša uzmanība izklaides iespējām – daudzfunkcionālajā tirdzniecības centrā būs slidotava, iespēja apmeklēt kino, spēlēt boulingu, ieturēt maltīti dažādos restorānos un pavadīt laiku ar ģimeni plašajā bērnu izklaides zonā," stāsta "Akropole" komunikācijas konsultants Ralfs Vīlands.

Viņš uzsver, ka tirdzniecības centrā ikviens varēs sajust Kuzņecova porcelāna fabrikas garu, jo, iedvesmojoties no vecās fabrikas ēkas, iekšpusē tiks veidota "vecpilsētas" zona, tajā izvietojot seno ķieģeļu ēku reprodukcijas.

2016. gada 13. septembrī Rīgas pilsētas Būvvalde apstiprināja tehniskā projekta izmaiņas.

Ēkas celtniecība noritēs saskaņā ar BREEAM sertifikācijas un kvalitātes kritērijiem, tāpēc "Akropole" būšot pirmais daudzfunkcionālais tirdzniecības centrs Latvijā, kas būvēts atbilstoši šiem kvalitātes kritērijiem. BREEAM ir pasaules vadošā ēku vides novērtēšanas metodoloģija, kura Eiropā ēku sertificēšanā tiek izmantota 85% gadījumu. Šos sertifikātus saņēmušajām ēkām ir zemākas ēkas lietošanas izmaksas, augstāka vērtība, kvalitatīvāki iekštelpu risinājumi, labvēlīgāka ietekme uz apkārtējo vidi un zemāks resursu patēriņš. Projektu izvērtēšanu nodrošināšot neatkarīgi, licencēti eksperti.

Projekta attīstītājs "Akropolis Group" ir uzņēmumu grupa, kas pārvalda nekustamā īpašuma attīstītāju un tirdzniecības centru nomas un apsaimniekošanas uzņēmumus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Bulgārijā. Patlaban "Akropolis Group" pārvaldībā ir "Akropoles" iepirkšanās un izklaides centri Viļņā, Klaipēdā un Šauļos. Uzņēmums ir būvējis un attīstījis arī tirdzniecības centru "Akropolis" Kauņā, kuru 2008. gadā iegādājās Vācijas fonds.

Uzņēmumam pieder arī SIA "Delano", kas pārvalda "CanCan Pizza" restorānu ķēdi, "Delano" pašapkalpošanās restorānus, "Caif Café" kafejnīcas un "Apollo" boulinga centru ķēdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!