Foto: LETA

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja ceturtdien, 25. martā, atbalstījusi grozījumus pašvaldības noteikumos, kas paredz iespēju uzņēmējiem izmantot āra terases ēdienu izsniegšanai klientiem līdzņemšanai, informē Rīgas domē.

Latvijas Bāru asociācija pašvaldībā iesniedza priekšlikumus par iespēju atvieglot ielu tirdzniecības vietu sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai darbību, kas šobrīd ir būtiski apgrūtināta saistībā ar Covid-19 izplatību un visā valstī noteiktajiem ierobežojumiem, kad sabiedriskās ēdināšanas vietās atļauts izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai. Esošais saistošo noteikumu regulējums ļauj ielu tirdzniecības vietās sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai tirgot pārtikas preces tikai patērēšanai tirdzniecības vietā. Tāpēc ir sagatavoti grozījumi, kas paredz iespēju izmantot āra terases ēdienu izsniegšanai klientiem līdzņemšanai.

Komiteja arī akceptēja ierosinājumu atļaut izvietot ēdienkartes slietņus, kā arī iekārtot mobilu bāru/virtuvi pie pastāvīgas darbības vietas, ārpus terases teritorijas, uz brauktuves, aizņemot daļu no autostāvvietām.

"Šis ir lēmums, no kura iegūs gan ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji, gan ikviens pilsētnieks un Rīgas viesis," pauž Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

Izmaiņas saistošajos noteikumos "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība" vēl būs jāskata Rīgas domes sēdē.

Rīgas pašvaldība, lai atvieglotu uzņēmējdarbību Covid-19 krīzes laikā, pērn atcēla nodevu par ielu tirdzniecību, kā arī atviegloja terašu un galdiņu izvietošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!