Foto: Publicitātes foto

Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatā trešdien apstiprināts Ansis Zeltiņš. Brīvostas valdes atbalsts viņam bijis vienbalsīgs, portālu "Delfi" informēja ostas pārstāvji.

Zeltiņa kandidatūru apstiprināšanai brīvostas valdē virzīja Rīgas brīvostas pārvaldnieka amata pretendentu atlases un izvērtēšanas komisija, kas saskaņā ar atklātā konkursa nolikumu vairākās kārtās izvērtēja 24 pretendentus.

Tiesa, lai Zeltiņš varētu stāties amatā, vēl ir jāsaņem satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) saskaņojums.

Zeltiņš ir dzimis 1975. gadā, ieguvis profesionālo bakaulaura/maģistra grādu jūras transportā Latvijas Jūras akadēmijā, kā arī maģistra grādu biznesa vadībā Salfordas Universitātē Apvienotajā Karalistē. Zeltiņa profesionālā pieredze saistīta gan ar kuģniecības nozari (kapteiņa palīgs uz Aframax tipa kravas kuģiem), gan vadošos amatos privātajā un publiskajā sektorā transporta un loģistikas jomā.

Pašlaik Zeltiņš ieņem VAS "Latvijas dzelzceļš" padomes priekšsēdētāja amatu, ir SIA "Rīgas brīvostas flote" direktors un valdes loceklis, kā arī VAS "Latvijas Jūras administrācija" valdes priekšsēdētāja padomnieks. Pirms tam bijis transporta nozares atašejs Eiropas Savienībā, vadījis VAS "Latvijas Jūras administrācija", kā arī strādājis vadošos amatos vairākās privātos ar transporta un loģistikas nozari saistītos uzņēmumos.

"Esmu gandarīts, ka, par spīti skeptiķu izteikumiem, salīdzinoši īsā laikā un atklāta konkursa kārtībā ir izdevies atrast atbilstošu kandidātu Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatam. Anša Zeltiņa kvalifikāciju un pieredzi ir augsti novērtējusi gan konkursa komisija, kas ar otrajā un trešajā konkursa kārtā iegūtu lielu punktu pārsvaru vienbalsīgi lēma virzīt Zeltiņa kandidatūru izskatīšanai Rīgas brīvostas valdē, gan Rīgas brīvostas valde, kas ar nedalītu atbalstu apstiprināja viņa kandidatūru pārvaldnieka amatam," uzsvēris Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks.

Rīgas brīvosta ir lielākā osta Latvijā. Tās kravu apgrozījums 2016. gadā sasniedza 37 miljonus tonnu.

Rīgas brīvostas pārvaldnieka amats kļuva vakants pēc tam, kad to šā gada 10. martā pēc paša vēlēšanās atstāja Leonīds Loginovs, kurš Rīgas brīvostu vadīja kopš 1998. gada. Tagad līdz jauna ostas pārvaldnieka atrašanai attiecīgos pienākumu pilda ilggadējais Loginova vietnieks Aigars Pečaks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!