Pašvaldības uzņēmuma "Rīgas centrāltirgus" valdes priekšsēdētāja amata konkursam patlaban veido komisiju, pastāstīja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Laila Ivāna.

Viņa pastāstīja, ka "Rīgas centrāltirgus" valdes priekšsēdētāju plānots izraudzīties konkursa kārtībā un patlaban tiek veidota konkursa komisija, kas definēs kandidātiem izvirzāmās prasības un vērtēšanas kritērijus. Pēc tam tiks izsludināts konkurss.

Par precīzu konkursa izsludināšanas datumu lems attiecīgā komisija.

Jau ziņots, ka darbu "Rīgas centrāltirgus" valdē atstājis iepriekš atstādinātais valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs, kā arī valdes locekle Tatjana Lūkina. Vienlaikus "Rīgas centrāltirgus" valdē darbu turpina Valdis Karnītis.

Tāpat ziņots, ka 17.jūnijā Abramovs, kuru pērn rudenī atstādināja no "Rīgas centrāltirgus" valdes priekšsēdētāja amata, tika aizturēts un izvests no Zivju paviljona rokudzelžos.

Abramovu no amata iepriekš prasīja atstādināt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). KNAB pērn vasarā veica kratīšanu "Rīgas centrāltirgū", tostarp arī Abramova kabinetā. Pēc tam medijos izskanēja informācija, ka tirgus darbinieki nelikumīgi vairākkārt pārdevuši vienas un tās pašas tirdzniecības vietas nakts tirgū dažādiem tirgotājiem.

"Rīgas centrāltirgus" ir dibināts 1930.gadā, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada. "Rīgas centrāltirgū" ietilpst Centrāltirgus, Āgenskalna tirgus un Vidzemes tirgus. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!