Foto: Reuters/Scanpix

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas deputāti trešdien sēdē atbalstīja sadarbības līguma slēgšanu ar SIA "Verus Praedium" par mazumtirdzniecības veikala IKEA darbības nodrošināšanai nepieciešamajiem transporta infrastruktūras pārkārtojumiem.

Rīgas domē informēja, ka IKEA veikalu attīstītāji iecerējuši būvēt Stopiņu novadā pie pašas Rīgas robežas, blakus Juglas ielas un Biķernieku ielas rotācijas aplim, iepretim lielveikalam "Rimi". Veikala darbība būtiski ietekmēs satiksmi Juglas ielā un tās savienojumos ar diviem rotācijas apļiem - pie Biķernieku ielas un pie Lubānas ielas.

Lēmuma projektā noteikts, ka SIA "Verus Praedium" apņemas par saviem līdzekļiem nodrošināt Juglas ielas un Biķernieku ielas rotācijas apļa pārbūvi, tajā skaitā izbūvēt paredzētās ieskriešanās joslas un krustojumu, kā arī nodrošināt citu ar rotācijas apli un krustojumu saistīto publisko ielu pārbūvi.

Tāpat lēmuma projekts paredz, ka "Verus Praedium" kopā ar Rīgas pilsētas pašvaldību iesaistīsies Juglas ielas, Augusta Deglavas ielas, Lubānas ielas un autoceļa P4 rotācijas apļa pārbūvē, izbūvējot savienojošās ielas, nodalītas pagrieziena joslas, apgriešanās vietas, kā arī paredzētās ieskriešanās joslas. Šī rotācijas apļa pārbūvi par saviem līdzekļiem nodrošinās Rīgas pilsētas pašvaldība, ieguldot vairāk nekā 500 000 eiro. Gadījumā, ja investors veikalu neuzbūvēs, pašvaldība prasīs ieguldītos līdzekļus kompensēt.

Paredzētajā sadarbības līgumā teikts, ka sākotnējās investīcijas zemesgabalā, uz kura plānots veikals, un tā apkārtējā infrastruktūrā pārsniegs 40 miljonus eiro, bet investori paredz papildu investīcijas vairāk nekā 80 miljonu eiro apmērā teritorijas attīstībai. Pašreiz zemesgabalam nav piemērotas piekļuves, tāpēc ir jāuzlabo ceļa savienojums ar Juglas ielu un jāizbūvē jauni ceļa savienojumi no zemesgabala līdz abiem plānotajiem rotācijas apļiem.

Investori plāno iegādāties septiņus nekustamos īpašumus Stopiņu novadā ar kopējo platību 418 687 kvadrātmetri. Viņi plānojuši iegādāties nekustamo īpašumu "Līdumi" 2,2 hektāru platībā, nekustamo īpašumu "Meirāni", kas sastāv no diviem zemesgabaliem 0,1709 hektāru platībā un 0,16 hektāru platībā, nekustamo īpašumu "Kreipe-Krišjāņi" 0,9894 hektāru platībā un divus zemesgabalus 0,948 hektāru un 1,7 hektāru platībā no nekustamā īpašuma "Vārpas". Tāpat investors plānojis iegādāties nekustamo īpašumu "Biķeru baznīca" 0,6 hektāru platībā, nekustamo īpašumu "Jaunkupricas" 1,5 hektāru platībā un zemesgabalu "Biķeri" 18,48 hektāru platībā.

Plānots, ka infrastruktūras būvniecība jāpabeidz līdz 2018. gada beigām, bet ne vēlāk kā līdz 2019. gada rudenim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!