Foto: PantherMedia/Scanpix
Lietuvas uzņēmums "Baltic Mill", kura grupā ietilpst arī AS "Rīgas Dzirnavnieks", plāno spēcīgāk attīstīt vietējās ražotnes Baltijā un tuvākajos gados ieguldīt aptuveni 10 miljonus eiro tirgus pozīciju stiprināšanā, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.

"Rīgas Dzirnavnieks" jau sācis ražotnes modernizāciju, lai no nākamā gada sākuma uzsāktu fasētu zirņu un pupu produktu ražošanu, kas uzņēmumam būs pilnīgi jauns darbības segments. Vienlaikus notiek sagatavošanās, lai uz vietas ražotnē varētu sākt arī makaronu produktu ražošanu.

Modernizācija paredz arī paaugstināt ražošanas standartus un kvalitāti, kas pavērs jaunas produktu iepakošanas un drošības iespējas, skaidroja uzņēmumā.

"Grupas plāni ietver vairākus posmus, no kuriem pirmais posms jau tiek īstenots Latvijā – gan cieto kviešu šķirņu pārstrādi un no tiem makaronu ražošanu, gan pākšaugu – zirņu un pupu – un citu graudaugu kā rīsu pārstrādi un fasēšanu. Šie Latvijā ražoti produkti paplašinās Herkuless zīmola sortimentu. Šis solis veicinās uzņēmuma konkurētspēju gan Baltijas tirgū, gan ārpus tā, nostiprinot Latvijas kā kvalitatīva pārtikas produktu eksportētāja reputāciju,'' pauda "Rīgas Dzirnavnieka" direktore Anita Skudra.

Uzņēmums arī sācis divas atbalsta programmas zemniekiem: auzu audzēšanas programmu pirms četriem gadiem un rudzu audzēšanas programmu šoruden. Vairākus gadus sadarbojoties ar somu selekcionēšanas institūtu, "Rīgas Dzirnavnieks" ir izveidojis jaunu auzu dižšķirni "Herculess Baltic", kas šobrīd tiek pavairota sēklu iegūšanai vajadzīgajā apjomā, lai ar tām var apsēt lielas platības laukus.

Latvijas ražotnē plānots pārstrādāt vairākus pupu un zirņu veidus, tostarp arī šķeltos zirņus. Ražotne būs specializējusies gatavās produkcijas attīstīšanā sausā veidā. Tie tiks piedāvāti pircējiem ar zīmolu "Herkuless", informēja uzņēmumā.

"Rīgas Dzirnavnieks" pērn apgrozīja 23 878 130 eiro, nopelnot 726 947 eiro, liecina "Lursoft" datu bāzē pieejamā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!