Foto: AFP/Scanpix
Šovasar Rīgā iecerēts rīkot plašu ekonomikas forumu, kurā piedalīsies arī Latvijas "veiksmes stāstu" daudz kritizējošais ekonomists Pols Krugmens, portālu "Delfi" informēja foruma rīkotāji.

Pirmais Rīgas Ekonomikas forums pulcēs pasaules labākos speciālistus banku un finanšu jomā, loģistikā un transportā, tūrisma, enerģētikas un tehnoloģiju jomā.

Dalību forumā jau ir apstiprinājis Pols Krugmens – Nobela prēmijas laureāts ekonomikas jomā, viens no vadošajiem pasaules ekonomistiem, Prinstonas universitātes profesors, "New York Times" komentētājs. Tāpat forumā plāno piedalīties esejists, matemātiķis un treideris, kuru "The Times" laikraksts nosaucis par izcilāko pasaules domātāju, Nassims Nikolass Talebs, biznesa konsultants, futurologs, kuru "Wall Street Journal" nosaucis par "globālo pārmaiņu guru" Patriks Diksons, Starptautiskā Valūtu fonda rīkotājdirektora vietnieks Mins Žu.

Foruma rīkotāji ir Pavels Morozovs, kompānijas "ID-reel" (Francija), kas nodarbojas ar teritoriju mārketingu, dibinātājs un vadītājs un Margarita Šalajeva, SIA "RILAD" īpašniece, kas jau 15 gadus veiksmīgi darbojas Latvijas tūrisma tirgū.

Foruma mērķis ir veicināt Latvijas un ārvalstu uzņēmēju kontaktus, radīt platformu jaunu biznesa ideju izstrādei un pozicionēt Rīgu kā reģionālo ekonomikas un finanšui centru.

Pasākuma organizatori vēlas veidot forumu par ikkadēju pasākumu, kas Rīgā pulcēs labākos speciālistus un ekspertus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!