Foto: LETA

Rīgas dome trešdien, 24. martā, Rīgas enerģētikas aģentūras (REA) direktora amatā iecēla energopārvaldības ekspertu Jāni Ikaunieku, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē.

Jau vēstīts, ka amatam tika rīkots konkurss.

Kopumā dalībai konkursā tika saņemti pieci pieteikumi. Direktora amata kandidātu atlases komisija izvērtēja saņemtos pieteikumus un atbilstību izvirzītajām prasībām, par piemērotāko kandidātu atzīstot Ikaunieku.

Viņš 2011. gadā Rīgas Tehniskajā universitāte ieguvis bakalaura grādu vides zinātnē, bet 2013. gadā ieguva maģistra grādu vides zinātnē. Viņa līdzšinējā darba pieredze bijusi gan privātajā, gan valsts sektorā un saistīta ar energoefektivitātes, vides un energoplānošanas jautājumiem.

Ikaunieks ir sertificēts neatkarīgs eksperts ēku energoefektivitātes jomā un eksperts energopārvaldības jautājumos, kā arī sagatavojis vairākus ilgtspējīgas enerģijas rīcības plānus pašvaldībām, skaidroja domē.

Pēdējos trīs gadus viņa darbs vairāk bijis saistīts ar jaunu finanšu instrumentu izstrādāšanu energoefektivitātes finansēšanai, tai skaitā, strādājot pie jauna energoefektivitātes fonda izveides.

Rīgas pašvaldības aģentūra "Rīgas enerģētikas aģentūra" ir izveidota 2007. gadā energoapgādes un energoefektivitātes vadībai un koordinācijai Rīgas pašvaldībā un informācijas pieejamības nodrošināšanai par minētajiem jautājumiem iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!