Aizvadītajā gadā augu valsts ārstniecisko līdzekļu, ārstniecisko augu tēju un uztura bagātinātāju ražotājs AS “Rīgas Farmaceitiskā fabrika” turpinājis 2018.gadā aizsāktās pārmaiņas, kas atstājušas pozitīvu ietekmi uz uzņēmuma finanšu pamatrādītājiem, informē “Lursoft” “Klientu portfelis”.

Uzņēmums strādājis pie produktu portfeļa uzlabošanas un papildināšanas, tirgu izpētes, kā arī pie esošo produktu pārmaiņām ar mērķi veicināt produkcijas noietu. Pērn uzņēmums palielinājis savu produktu portfeli ar septiņiem jauniem produktiem, kopējam AS "Rīgas Farmaceitiskā fabrika" produktu portfelim sastāvot no vairāk nekā 150 produktiem.

"Lursoft" pieejamais gada pārskats rāda, ka AS "Rīgas Farmaceitiskā fabrika" 2020.gadā palielināja apgrozījumu par 34,02%, rādītājam sasniedzot 5,08 miljonus eiro. No kopējā apgrozījuma 11,26% veidojis eksports.

Finanšu gadu uzņēmums noslēdzis ar 711,15 tūkstošu eiro peļņu.

Šogad AS "Rīgas Farmaceitiskā fabrika" plāno ieņēmumus 6,15 miljonu eiro apmērā un 832 tūkstošu eiro peļņu.

AS "Rīgas Farmaceitiskā fabrika" 2021.gadā plāno investīcijas ražošanas modernizācijai un jaudas palielināšanai, kā arī komandas stiprināšanai, un vairākus projektus uzņēmums paredzējis efektivitātes uzlabošanai.

Pērn AS "Rīgas Farmaceitiskā fabrika" ar darba vietām nodrošināja 94 strādājošos, uzņēmumam nodokļos valsts kopbudžetā samaksājot 776,46 tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!