Foto: LETA

Par SIA "Rīgas karte" valdes locekli iecelts pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" pagaidu valdē strādājošais Jānis Meirāns, portālu "Delfi" informēja "Rīgas kartes" pārstāvis Jānis Basevičs.

Otrdien, 9. aprīlī, notika "Rīgas kartes" akcionāru sapulce. "Rīgas satiksme" un ārvalstu uzņēmums "Conduent" vienojās par trešo valdes locekli iecelt Meirānu, kuram uzņēmumā turpmāk būs jāgādā par projektu attīstību ar "Rīgas satiksmi", tostarp pievēršoties e–talona papildināšanas mobilās lietotnes izveidei.

Vēstīts, ka "Rīgas kartes" valdes locekļa amats kļuva vakants pēc tam, kad no tā atkāpās par kukuļošanu aizdomās turētais Aleksandrs Brandavs.

"Rīgas kartes" valdes priekšsēdētājs Ēriks Morizūrs, kurš ir ASV akcionāru pārstāvis uzņēmumā, pastāstīja, ka ilgstošā nestabilitāte Rīgas domē un "Rīgas satiksmē" ir aizkavējusi e–talona modernizācijas plānus. "Tostarp vairāk nekā piecus mēnešus ir aizkavējusies mobilās aplikācijas ieviešana visu e–talona veidu papildināšanai, kas pasažieriem atvieglotu norēķināšanās kārtību par tramvaju, trolejbusu un autobusu izmantošanu, kā arī samazinātu kopējās biļešu sistēmas izmaksas," norādīja Morizūrs, piebilstot, ka līdzīga sistēma šobrīd tiek ieviesta Parīzē.

Starptautiskā auditorkompānija "PricewaterhouseCoopers" šobrīd veic SIA "Rīgas karte" auditu. Tā gala ziņojums tiek plānots maija sākumā.

"Rīgas karte" ir 2007. gadā dibināts uzņēmums, kurš izveidoja un uztur Rīgas sabiedriskā transporta un autostāvvietu elektronisko norēķinu sistēmu.

Uzņēmuma akcionāri ir "Rīgas satiksme" (51%) un ASV tehnoloģiju kompānija "Conduent" (49%), kas agrāk bija pazīstama ar zīmolu "Xerox".

SIA "Rīgas karte" valde darbojas trīs cilvēku sastāvā, tostarp ASV/Francijas investorus "Conduent Transportation" uzņēmumā pārstāv Morizūrs, bet "Rīgas satiksmi" – Jānis Meirāns un Pavels Tulovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!