Foto: LETA
AS "Rīgas kinostudija" ir pārsūdzējusi Rīgas apgabaltiesas lēmumu par pērn oktobrī notikušās nekustamā īpašuma izsoles akta apstiprināšanu.

Kā informēja "Rīgas kinostudijas" valdes priekšsēdētājs Armands Liberts, šis lēmums tika pārsūdzēts janvāra beigās, iesniedzot blakus sūdzību apgabaltiesā, tomēr neviena darbība tajā vēl nav reģistrēta.

Arī apgabaltiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš norādīja, ka vēl nav bijis lēmuma par blakus sūdzības pieņemšanu.

Kā ziņots, apgabaltiesa 17.janvārī apstiprināja pērnā gada oktobrī notikušo "Rīgas kinostudijas" nekustamā īpašuma izsoli, kurā "Rīgas kinostudijas" īpašumus iegādājās uzņēmums SIA "Leasing & Factoring AB".

Līdz ar to iegūtais īpašums tika nostiprināts uz "Leasing & Factoring" vārda. Kā norādīts Rīgas apgabaltiesas lēmumā, uzņēmuma īpašumā nonāca vairākas nojumes, šķūņi, noliktavas, kinostudijas ēkas, filmēšanas paviljoni un dekorāciju cehi. Īpašumi tika pārdoti par 1 287 000 latu.

"Rīgas kinostudija" bija iesniegusi apgabaltiesā sūdzību par zvērinātu tiesu izpildītāja Raimonda Mežiņa rīcību, organizējot nekustamā īpašuma izsoli, tomēr apgabaltiesa to noraidīja.

"Rīgas kinostudija" tiesai bija norādījusi, ka Mežiņš, piedzinēju - firmas "Šmerļa terases", kas ir saistīta ar uzņēmumu "Leasing & Factoring AB", - pārstāvis Normunds Šlitke ir rīkojušies saskaņoti ļaunprātīgi ar mērķi prettiesiskā veidā iegūt "Rīgas kinostudijas" nekustamo īpašumu.

Janvāra beigās Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa noraidīja "Rīgas kinostudijas" maksātnespējas pieteikumu, ko tiesā iesniedza jau minētais uzņēmums "Šmerļa terases", kā arī "VK Estate", ar kuru "Rīgas kinostudijas" īpašuma strīdi ilgst jau gadiem.

Savukārt "Rīgas kinostudijas" nodrošinātais kreditors AS "SEB banka" vērsusies Valsts policijā ar lūgumu sākt kriminālprocesu saistībā ar "Rīgas kinostudijas" amatpersonu iespējamām noziedzīgām darbībām - nepatiesu ziņu sniegšanu kredītiestādei, tiesiskās aizsardzības procesa izmantošanu nolūkā izvairīties no saistību izpildes, grāmatvedības noteikumu pārkāpšanu, ieķīlātās lietas prettiesisku atsavinājumu un "Rīgas kinostudijas" mantas nobēdzināšanu.

Banka iesniegumā lūdz atzīt par aizdomās turētajiem bijušo "Rīgas kinostudijas" valdes priekšsēdētāju Ventu Horstu, pašreizējo "Rīgas kinostudijas" valdes priekšsēdētāju Armandu Libertu, kā arī Liberta mātei piederošās SIA "Latvijas Elektronisko dokumentu arhīvs" valdes locekli Intu Kaņepāju.

Bijušo Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva vadītāju Kaņepāju Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šā gada 15.jūnijā jau atzina par vainīgu krāpšanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā un piesprieda viņai naudassodu 110 minimālo mēnešalgu jeb 22 000 latu apmērā, uz trim gadiem atņemot tiesības ieņemt vadošus amatus valsts iestādēs, kā arī konfiscējot naudas līdzekļus 1675 eiro (1173 latu) apmērā. Šis spriedums gan vēl nav stājies spēkā, jo tika pārsūdzēts.

Savukārt "Rīgas kinostudijas" esošās un bijušās amatpersonas tiek turētas aizdomās kriminālprocesā par "Rīgas kinostudijas" akciju piesavināšanos no Alvja Krasovska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!