Foto: LETA
Rīgas lidostā papildus jau esošajam privāto lidmašīnu apkalpošanas angāram drīz tiks uzsākta jauna daudzfunkcionāla biznesa aviācijas servisa centra būvniecība, kura izmaksās 10 miljonus eiro (septiņus miljonus latu), un to plānots uzbūvēt jau līdz nākamā gada oktobrim.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "FBO Riga" valdes loceklis Leonīds Gorodņickis, jaunais lidaparātu angārs būs trīs reizes ietilpīgāks par esošo "FBO Riga" servisa centru un piedāvās plašākas tehniskās iespējas.

Angārā ietilps līdz septiņām lielajām "Boeing Business Jet" lidmašīnām vai līdz 15 mazākiem lidaparātiem.

Eksperts gan uzsver, ka ne Rīga, ne arī kāda cita Baltijas lidosta nav bijusi un pārskatāmā nākotnē arī nekļūs par pieprasītu biznesa aviācijas klientu galamērķi. Vienlaikus ģeogrāfiskā stāvokļa, sakārtotās infrastruktūras, kvalificētu speciālistu un cenu politikas dēļ Rīga spējusi veiksmīgi attīstīties kā privāto lidmašīnu apkalpošanas centrs, un, pēc Gorodņicka teiktā, te ir ļoti labvēlīga vide nozares tālākai izaugsmei.

Nozares pārstāvji norāda, ka Rīga kā biznesa aviācijas centrs kļuvusi vienlīdz pievilcīga gan rietumiem, gan austrumiem. Krievijas Biznesa aviācijas asociācijas izpilddirektore Anna Serezkina atzīmē, ka uz Baltiju no Krievijas tiekot veikti daudzi lidojumi. Tāpat tiekot izmantota Latvijas infrastruktūra lidmašīnu uzglabāšanai. Sadarbība esot cieša, un tendences liecinot par izaugsmi. Viņa uzskata, ka izdosies veiksmīgi attīstīt Rīgu kā biznesa aviācijas centru un projekts tiks veiksmīgi realizēts. Jau tagad esot vienošanās ar vairākām lielām Eiropas biznesa aviācijas kompānijām par lidmašīnu bāzēšanu un noteiktu servisu veikšanu šeit Rīgā.

Par tālākajiem nozares attīstības plāniem Rīgā un visā Baltijas reģionā pagājušajā nedēļā tika spriests Baltijas Biznesa aviācijas forumā. Forums jau otro reizi Latvijā pulcē ietekmīgākos nozares pārstāvjus no Baltijas, NVS, Eiropas un Amerikas Savienotajām Valstīm.

Uzņēmums "FBO Riga" iekļauts holdingkompānijas "FCG" struktūrā, kas pieder diviem Latvijas pilsoņiem - Romānam Starkovam un Leonīdam Gorodņickim.

Uzņēmums nodarbojas ar lidaparātu virszemes apkalpošanu, lidojumu nodrošināšanas pakalpojumiem, privāto pārlidojumu organizēšanu, lidaparātu pirkšanas-pārdošanas darījumu un aviācijas konsultāciju pakalpojumu nodrošināšanu.

2010.gadā uzņēmums "FCG" piesaistīja darbam Rīgā aviokompānijas "Lufthansa Technik" meitasuzņēmumu "Lufthansa Bombardier Aviation Services", kas ir tehniskās apkopes viens no līderiem, veicot remontu un kapitālremontu uzņēmuma "Bombardier" ražotajām komercaviācijas lidmašīnām. Sadarbībā ar kompāniju "FBO Riga" Rīgas lidostā tika atvērta arī pirmā "Lufthansa Bombardier Aviation Services" tehniskās apkopes stacija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!