Foto: Publicitātes foto
Baltijā lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs un viens no lielākajiem eksportētā-jiem AS "Latvijas balzams" (LB) piektdien, 6.jūnijā, atklāja modernizēto "Rīgas Melnā balzama" produktu ražošanas līniju, kurā ieguldīti 440 tūkstoši eiro, in-formē uzņēmums.

Kompānija varēs palielināt ražošanas un eksporta apjomu, kā arī celt produktivitāti, gadā ieekonomējot ap 20 000 eiro. Patlaban vietējā un eksporta tirgus vajadzībām LB gadā vidēji saražo ap 1,4 miljoniem litru "Rīgas Melnā balzama" līnijas dzērienu, kuri tiek eksportēti uz vairāk nekā 25 pasaules valstīm.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš atzīst, ka šis ir ļoti nozī-mīgs solis izaugsmei eksporta tirgos, kā arī nodokļu pienesumā ekonomikai Latvijā. "Rīgas Melnais balzams" un tā līnijas produkti kopā veido ap 30% no "Latvijas balza-ma" tiešā eksporta apjoma.

Uzņēmuma apkopotā informācija liecina, ka "Latvijas balzama" attīstībā un produktu portfeļa pilnveidošanā kopš 2000.gada kopumā investēti 36 miljoni eiro.

Šogad plānots sākt aktīvāku balzama eksportu uz vairākiem tirgiem, tostarp ASV, Ķī-nu un Lielbritāniju, kā arī audzēt pārdošanas apjomus Krievijā un Latvijas beznodokļu tirdzniecības jeb tax free zonā.

"Rīgas Melnā balzama" produktu pārdošana vietējā un eksporta tirgū kopumā pagāju-šajā gadā augusi par 13% jeb 879 tūkstošiem eiro, salīdzinot ar 2012.gadu, un sasnie-gusi 7,4 miljonus eiro. Pašmāju tirgū sasniegts 13% pieaugums, bet eksportā pārdošanā pret 2012.gadu sasniegts pat 14% pieaugums. Pērn tiešā eksporta tirgos balzama gru-pas dzērienu realizācijas apjoms ražotāja cenās pārsniedzis 2,3 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!