Foto: LETA
Gaļas pārstrādes uzņēmums "Rīgas miesnieks" pērn strādāja ar 24,199 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 4% vairāk nekā 2009.gadā, un 314 tūkstošu latu peļņu pretēji zaudējumiem iepriekš, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" pastāstīja "Rīgas miesnieka" valdes priekšsēdētājs Juhans Mats (Juhan Matt), norādot, ka tie ir neauditētie finanšu rezultāti.

Viņš uzsvēra, ka uzņēmums gadu pabeidzis ar peļņu, jo tā ražošanas apmērs palielinājās par 15%. "Mēs vienkārši pērn pārdevām vairāk gaļas izstrādājumu," sacīja Mats un precizēja, ka pērn uzņēmums pārdevis 17,7 miljonus kilogramu saražotās produkcijas.

"Turklāt mums izdevās arī samazināt fiksētās izmaksas par 15%, salīdzinot ar 2009.gadu," sacīja "Rīgas miesnieka" vadītājs un minēja, ka kopumā uzņēmums pērn samazinājis izmaksas par aptuveni 900 tūkstošiem latu.

Savukārt "Rīgas miesnieka" un pērn pārpirktā "Jelgavas gaļas kombināta" konsolidētais gada rezultāts ir zaudējumi 508 tūkstošu latu apmērā. "Jāņem vērā, ka pagājušogad no 1.jūlija "Rīgas miesniekam" nāca klāt "Jelgavas gaļas kombināts" un notika arī bilances konsolidācija. Ja "Rīgas miesniekam" pērn bija nedaudz vairāk kā 314 tūkstošu latu peļņa, tad "Jelgavas gaļas kombināta" pērnā gada kopējie zaudējumi bija gandrīz 715 tūkstoši latu," informēja Mats un piebilda, ka "līdz ar to, konsolidējot abu uzņēmumu bilances no 1.jūlija, 2010.gadu beidzām tomēr ar 508 tūkstošu latu lieliem zaudējumiem".

Vienlaikus "Rīgas miesnieka" valdes priekšsēdētājs atzina, ka abu uzņēmumu kopējais apgrozījums 2010.gadā sasniedza 27,7 miljonus latu.
Pēc Mata teiktā, 2010.gada beigās abu apvienoto uzņēmumu tirgus daļa gatavo gaļas produktu grupā bija jau 32%. "Taču šeit nav pieskaitīta svaigās gaļas produkcija," pavēstīja "Rīgas miesnieka" vadītājs un uzsvēra, ka uzņēmuma tirgus daļas pieaugums gada beigās ir saistīts ar "Jelgavas gaļas kombināta" iegādi, ar kuru "Rīgas miesniekam" pienāca klāt arī šī uzņēmuma tirgus daļa. "Tikai "Rīgas miesnieka" tirgus daļa pērn sasniedza 28%," informēja Mats.

"Lursoft" informācija liecina, ka 2009.gadā "Rīgas miesnieks" strādāja ar 23,175 miljonu latu apgrozījumu un 377,8 tūkstošu latu zaudējumiem.
Jau vēstīts, ka pērn rudenī sākās "Rīgas miesnieka" un "Jelgavas gaļas kombināta" biznesa restrukturizēšana. 2010.gada martā "Rīgas miesnieks" parakstīja pirkuma līgumu, ar kuru ieguva akciju kontrolpaketi "Jelgavas gaļas kombinātā". Pašlaik uzņēmums ražošanu jau ir pilnībā pārcēlis uz Jelgavu.

"Rīgas miesnieks" ir dibināts 1922.gadā Rīgā. Kopš 1998.gada "Rīgas miesnieks" ietilpst "HKScan" grupā. "Rīgas miesnieks" ir tirgus līderis Latvijā ar 23% tirgus daļu, "Jelgavas gaļas kombināta" tirgus daļa ir 6%, un uzņēmums ir tirgus līderis kūpināto desu un salami segmentā.
"HKScan" ir viena no lielākajām pārtikas produktu ražošanas kompānijām Ziemeļvalstīs un ietver gaļas pārstrādes uzņēmumus Somijā, Zviedrijā, Polijā un Baltijas valstīs. "HKScan" grupā Baltijas valstīs bez "Rīgas miesnieka" ietilpst arī Rakveres gaļas pārstrādes uzņēmums, "Ekseko", "Tallegg" Igaunijā un "Klaipedos Maisto Mesos Produktai" Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!