Foto: Shutterstock

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) 3. oktobrī pieslēdz apkuri pirmajām mājām, liecina tā sniegtā informācija.

Namu Augļu ielā un Brīvības ielā pilnvarotās personas iesniegušas kopības lēmumus par apkures pieslēgšanu, sākot ar 3. oktobri. Negaidot apkures sezonas sākumu, to iespējams pieslēgt dzīvojamām mājām, kuru kopīpašnieki ir iesnieguši kopības lēmumu par apkures pieslēgšanu vai to izdarījusi mājas pilnvarotā persona. Šobrīd centralizētu apkures pieslēgšanu visām RNP mājām, balstoties uz laika prognozi, provizoriski plānots uzsākt līdz oktobra vidum.

Šobrīd saņemtais jautājumu skaits par apkures pieslēgšanas sākšanas datumu esot desmitkārt mazāks kā pirms gada, kad pirmā RNP klientu ēka, balstoties uz dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu, apkurei tika pieslēgta jau 15. septembrī, bet vēl vairākas ēkas, atbilstoši kopību lēmumiem, apkurei tika pieslēgtas septembra otrajā pusē. Lēmums par konkrētu apkures pieslēgšanas datumu joprojām saņemts tikai no divu māju pilnvarotajām personām. Citu māju pārstāvji, kuri parasti izmanto individuālu grafiku, apkurei pieslēdzoties ātrāk, šogad nav izteikuši šādu vēlmi, informē uzņēmumā. Iespējams, tas saistīts ar apstākli, ka atbilstoši šā brīža laika prognozei, nedēļas otrajā pusē gaiss iesils līdz pat +17 grādiem.

Apkures pieslēgšana RNP mājās aizņem aptuveni nedēļu. RNP tehniski ir gatavs apkures sezonas sākšanai, vairumam māju ar centralizēto siltumapgādes sistēmu – siltummezgli bija tehniski gatavi jau 1. septembrī, norāda uzņēmums. Remontdarbi turpinās atsevišķos siltummezglos, visus darbus pabeidzot līdz apkures sezonas sākumam.

RNP apsaimniekotajās mājās plāno samazināt apkures temperatūru par 1-2 grādiem, lai mazinātu izmaksas par aptuveni 5-10%. Dzīvokļu īpašnieki ar vairākuma balsojumu var pieņemt kopības lēmumu par to, lai temperatūra netiktu samazināta.

Šobrīd RNP pārvaldīto māju kavētais parāds ir ap 0,8 miljoniem eiro.

SIA RNP tika izveidots, apvienojot 15 pašvaldības namu pārvaldīšanas kapitālsabiedrības. SIA RNP pārvaldīšanā ir 3 851 dzīvojamā māja/būve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!