Foto: LETA
Latvijas lielākais piena pārstrādes uzņēmums "Rīgas piena kombināts" eksperimentālās pilotražotnes izveidē ieguldīs 497 tūkstošus eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Saldējuma pilotlaboratorijas iekārtu kompleksa piegādei, montāžai un uzstādīšanai kompānija bija izsludinājusi iepirkuma konkursu, kurā divu pretendentu vidū uzvarēja uzņēmums "Aisis".

Projektu plānots realizēt līdz 2015.gada 30.jūnijam.

Informācija IUB arī liecina, ka sākotnēji "Rīgas piena kombināts" projektam plānoja plānoja atvēlēt 530 tūkstošus eiro.

Jau ziņots, ka "Rīgas piena kombināts" un "Valmieras piens" apvienotais uzņēmums "Food Union" plāno izveidot eksperimentālu pilotražotni, kuras mērķis ir efektivizēt un paātrināt jaunu un inovatīvu piena produktu un saldējuma izstrādi un testēšanu, kas ir viena no "Food Union" stratēģiskajām prioritātēm tuvākajos gados.

"Rīgas piena kombināts" valdes priekšsēdētājs aģentūrai BNS pērn decembrī norādīja, ka uzņēmuma drīzumā plāno sākt pilotražotnes būvniecību jaunu produktu izstrādei Ķīnai un citiem jauniem eksporta tirgiem. Viņš arī sacīja, ka pilotražotnes izveide ievērojami uzlabos kompānijas darba efektivitāti, kvalitāti un arī ātrumu reaģēt uz klientu pieprasījumiem.

"Rīgas piena kombināta" kontrolpakete pieder Krievijas investora Andreja Beshmeļņicka vadītajai investoru apvienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!