Foto: F64
Rīgas sabiedriskā transporta e-talonus izplatīs desmit tirgotāji, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Ar tirgotājiem noslēgta vispārīgā vienošanās par kopējo summu 427 000 eiro.

Vispārīgā vienošanās noslēgta ar SIA "Maxima Latvija", valsts AS "Latvijas Pasts", SIA "Narvesen Baltija", SIA "Anvis", kas uztur "Elvi" veikalu tīklu, mazumtirgotāju SIA "Velfe", degvielas tirgotāju SIA "Circle K Latvia", kā arī tirgotājiem SIA "Valdlauči", SIA "Elkes", SIA "Vita Mārkets" un SIA "G.A.L".

Konkursu par Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta viedkaršu un viedbiļešu izplatīšana pārejas periodam rīkoja SIA "Rīgas satiksme" daļēji piederošais uzņēmums SIA "Rīgas karte".

Pārejas periods ilgs līdz jauna konkursa rezultātā tiks noslēgts līgums par Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta viedkaršu un viedbiļešu izplatīšanu.

No šī gada 1.janvāra elektroniskā norēķinu sistēma (ENS) ir "Rīgas satiksmes" īpašums un pakāpeniski tiek pārņemtas ar sistēmu saistītās iekārtas.

Tā kā ENS aptver apmēram 600 000 personalizētu lietotāju, katrs sabiedriskais transporta līdzeklis ir aprīkots ar speciālu aparatūru, kas var veikt validāciju, šādas sistēmas pārņemšanas process aizņem laiku.

Pārejas laikā "Rīgas karte" turpina sistēmas uzturēšanu un nodrošina pakāpenisku tās nodošanu "Rīgas satiksmei".

Lai nodrošinātu pakalpojuma nepārtrauktību esošā ENS turpinās savu darbību līdz jaunas sistēmas ieviešanai.

Kā ziņots, iepriekš medijos plaši izskanēja informācija, ka rīdzinieki par "Rīgas kartes" pakalpojumiem, iespējams, pārmaksā vairākus desmitus miljonus eiro. "Rīgas satiksmes" sadarbība ar "Rīgas karti" sākās 2008.gadā.

"Rīgas satiksmes" apgrozījums 2019.gadā bija 191,2 miljoni eiro, kas ir par 9% vairāk nekā gadu iepriekš. Kompānija strādāja ar peļņu 7,73 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem 2018.gadā.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!