Foto: DELFI

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" atkārtoti pagarinājusi autobusu un trolejbusu iepirkuma konkursu termiņu, nosakot, ka piedāvājumi iesniedzami Vestienas ielā 35 līdz 31.janvāra plkst.10, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā publicētais paziņojums.

Termiņš pagarināts, jo sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja norādītajā sākotnējā informācijā veikti grozījumi.

Kā ziņots, konkurss izsludināts 22.oktobrī, nosakot, ka piedāvājumi jāiesniedz līdz 10.decembrim, taču, ņemot vērā potenciālo pretendentu lūgumus un IUB iesniegtās sūdzības, "Rīgas satiksme" nolēmusi pagarināt pieteikumu iesniegšanas termiņu iepirkuma konkursos par jaunu autobusu un trolejbusu iegādi līdz 18.janvārim.

Kā liecina IUB mājaslapā publicētā informācija, arī par šo "Rīgas satiksmes" iepirkuma konkursu saņemtas vairākas sūdzības - 6.oktobrī IUB vērsušies divi uzņēmumi - SIA "Artra" apstrīdējusi gan autobusu, gan trolejbusu iepirkumu, bet pārvadājumu firma SIA "Multilines" paudusi iebildumus par autobusu iepirkuma konkursu. Sūdzību izskatīšanas termiņš noteikts līdz 28.decembrim, tomēr lēmums vēl nav pieņemts.

Kā ziņots, 30.novembrī par zemās grīdas autobusu piegādi, kā arī par zemās grīdas savienoto trolejbusu piegādi sūdzības iesniegusi juridisko pakalpojumu firma SIA "Agmen Consulting Bureau", kas iepriekš izteikusi pretenzijas arī pret Daugavpils pašvaldībā izsludināto tramvaju iepirkuma konkursu.

SIA "Agmen Consulting Bureau" valdes loceklis Jurģis Īvans aģentūrai LETA skaidroja, ka "Rīgas satiksmes" gadījumā konstatētas nepilnības iepirkuma nolikumā - uzņēmumam radušās pretenzijas pret pretendentu atlases noteikumiem, kuri ierobežo uzņēmēju iespējas piedalīties konkursā. Konkrētus nolikuma punktus, par kuriem radušās iebildes, Īvans neprecizēja.

Sūdzību izskatīšanas termiņš pagaidām nav noteikts.

Kā ziņots, "Rīgas satiksme" izsludinājusi divus iepirkuma konkursus - par jaunu trolejbusu un autobusu iegādi.

Trolejbusus plānots iegādāties uz nomaksu, to piegādes termiņš būs pieci gadi no līguma noslēgšanas brīža.

LETA jau ziņoja, ka "Rīgas satiksmes" attīstības stratēģija paredz tuvāko piecu gadu laikā iegādāties 125 jaunus trolejbusus un 175 jaunus autobusus. Tos paredzēts izmantot visos maršrutos, nomainot gados vecākos transportlīdzekļus, bet nolietotos transportlīdzekļus "Rīgas satiksme" centīsies pārdot izsolē.

Saskaņā ar iepirkuma nolikumu 175 autobusi un 125 trolejbusi konkursa uzvarētājam būs jāpiegādā pakāpeniski piecu gadu laikā. Kā aģentūrai LETA skaidroja "Rīgas satiksmes" pārstāve Baiba Bartaševiča, konkrētākas iepirkuma izmaksas varētu kļūt zināmas 10.decembrī, kad tiks atvērti piedāvājumi, taču viņa uzsvēra, ka maksājumi par jauno transportlīdzekļu iegādi nepārsniegs 20% no "Rīgas satiksmes" gada budžeta.

Plānots, ka no 175 autobusiem 70% būs 18 metrus garie transportlīdzekļi, bet 30% - standarta īsie autobusi, savukārt visi trolejbusi būs 18 metrus gari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!