Foto: LETA

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" 2018. gadu noslēdza ar 6 307 382 eiro zaudējumiem, atsaucoties uz neauditētā pārskata datiem, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāvis Viktors Zaķis.

Ekspluatācijas izmaksas, salīdzinot ar 2017. gadu, pieauga par 7,7% un sasniedza 174,2 miljonus eiro. Zaķis paskaidroja, ka šo pieaugumu veidoja darbinieku algu izmaksas, degvielas izmaksas, amortizācijas atskaitījumi un citas izmaksas.

2018. gadā "Rīgas satiksmes" ieņēmumi bija 184,6 miljoni eiro, kas ir par septiņiem miljoniem eiro vairāk nekā aizpērn. Ziņots, ka 132 miljoni eiro no šīs summas ir valsts un pašvaldības dotācija.

Uzņēmumā vidēji strādā 4026 darbinieki, kuri vidēji nopelna 1104 eiro pirms nodokļu nomaksas.

2018. gadā par 1,9% kritās pārvadāto pasažieru skaits, informēja Zaķis.

Ziņots, ka "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes priekšsēdētājs Anrijs Matīss brīdinājis – ja Rīgas dome nepiešķirs 37 miljonu eiro papildu dotāciju, jau martā "Rīgas Satiksme" piedzīvos maksātnespēju.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu saistībā ar trim RS veiktajiem iepirkumiem. Tiek izmeklēta amatpersonu kukuļošana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana.

Reaģējot uz KNAB operatīvajām darbībām, visi pieci "Rīgas satiksmes" valdes locekļi iesniedza Rīgas mēram Nilam Ušakovam (S) atlūgumus. Tikmēr Ušakovs iecēlis pagaidu valdi četru cilvēku sastāvā. Pagaidu valdi vada Matīss, kā arī tajā iekļauti uzņēmuma darbinieki Edmunds Zivtiņš, Jānis Geduševs un bijušais Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumu izpildītājs Armands Krūze.

Janvārī uzņēmuma darbības tālākai izvērtēšanai "Rīgas satiksme" piesaistīja starptautisku auditorkompāniju "Ernst&Young Baltic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!