Foto: F64

Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" vakar, 19. decembrī, reģistrēta jauna komercķīla, ziņo "Lursoft" Klientu Portfeļa monitorings.

Komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 47,22 miljoni eiro. Par labu komercķīlas ņēmējam SIA "Citadele Factoring" uzņēmums ieķīlājis četrus zemās grīdas autobusus "Solaris Urbino 18".

Šī ir jau sestā komercķīla šogad, kuras devējs ir RPSIA "Rīgas satiksme", liecina "Lursoft" pieejamā informācija. Kopumā uzņēmumam šobrīd ir 39 aktīvas komercķīlas.

"Rīgas satiksme" šogad deviņos mēnešos pārvadājusi 67,541 miljonu pasažieru, kas ir par 20% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Tostarp ar ekspresbusiem 2022.gada deviņos mēnešos pārvadāti 1,502 miljoni pasažieru, kas ir par 6,4% mazāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš.

Šogad septembra beigās kompānija apkalpoja arī 6226 pašvaldības maksas autostāvvietas, kas ir par 158 autostāvvietām mazāk nekā 2021.gada attiecīgā perioda beigās. Šogad pirmajā pusgadā maksas autostāvvietu lietotāju skaits pieaudzis par 13%, sasniedzot 4,321 miljonu.

Jau ziņots, ka "Rīgas satiksmes" apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 122,593 miljoni eiro, kas ir par 1,9% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, bet kompānijas peļņa samazinājās 3,2 reizes līdz 1,801 miljonam eiro.

"Rīgas satiksme" nodrošina pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem Rīgā, kā arī apsaimnieko autostāvvietas pilsētas ielu malās. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome. "Rīgas satiksmei" pieder kapitāldaļas kompānijās SIA "Rīgas karte" (51%) un SIA "Rīgas acs" (100%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!