Foto: LETA
Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" izsludinājusi tirgus izpēti par zemās grīdas tramvaju piegādi.

Tirgus izpētē "Rīgas satiksme" plāno noskaidrot tramvaju ražotāju interesi piedalīties zemās grīdas tramvaju iepirkumā, kā arī to līdzšinējo pieredzi, tehniskos risinājumus un priekšlikumus, kas palīdzēs saprast gan iespējamo iegādājamo tramvaju skaitu, gan sagatavot dokumentāciju iepirkumu procedūrai.

Lai tirgus izpētē piedalītos pēc iespējas plašāks piegādātāju skaits, "Rīgas satiksme" izsūtījusi uzaicinājumu vēstules 16 tramvaju ražotājiem Eiropā.

Tā ir nepieciešama, lai būtu iespējams izvērtēt uzņēmuma iespējas rīkot iepirkumu par tramvaju iegādi, tiktu saprasts, cik daudz tramvaju un cik ilgā termiņā uzņēmums var iegādāties pašreizējā tirgus situācijā.

Pēc tirgus izpētes tiks pieņemti lēmumi par turpmāko rīcību tramvaju iegādē.

Jau ziņots ka zemās grīdas tramvaju kopējais skaits Rīgas ielās pārsniedz veco tramvaju skaitu. Pagājušajā gadā tika piegādāti 20 pēdējā iepirkumā iegādātie zemās grīdas tramvaji. Līdz ar to kopumā Rīgas ielās kursē 46 jauni tramvaji.

Savukārt pirmie piegādātie zemās grīdas tramvaji jau esot nobraukuši 600 000 kilometru un esot pienācis laiks tos remontēt.

2021.gadā "Rīgas satiksmes" apgrozījums bija 161,117 miljoni eiro, kas ir par 7,1% mazāk nekā 2020.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga 3,1 reizi un bija 3,049 miljoni eiro, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!