Foto: DELFI
SIA "Rīgas satiksme" (RS) ir izveidojusi savu norēķinu sistēmu autostāvvietu apmaksai, tomēr arī turpmāk tā sadarbosies ar "Mobilly", portālam "Delfi" sacīja uzņēmuma preses sekretārs Viktors Zaķis.

Kā ziņots, "Mobilly" valdes priekšsēdētājs Kārlis Andersons, atsaucoties uz klientu teikto, informē, ka RS ir izsūtījusi paziņojumu, ka 2014.gada 1.jūnijā tā pārtrauc sadarbību ar "Mobilly" un aicina pievienoties viņu klientu lokam pašu izveidotājā norēķinu sistēmā.

""Mobilly" nav saņēmis nekādu oficiālu informāciju par šo lēmumu un mūs ļoti pārsteidz šāda "Rīgas satiksme" rīcība. Vēl nesenā tikšanās reizē ar "Mobilly" akcionāru Normundu Bergu arī Rīgas Domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, ņemot vērā apmierinātību ar "Mobilly" augsto pakalpojumu kvalitātes līmeni, apliecināja gatavību turpināt veiksmīgo sadarbību," norāda Andersons.

"Mūsu komandas mērķis vienmēr ir bijis nodrošināt teicamu pakalpojumu kvalitātes līmeni. "Mobilly" var izmantot ne tikai "Rīgas Satiksme" stāvvietās, bet arī "EuroPark Latvia", Liepājas, Daugavpils un Carnikavas autostāvvietās, kā arī apmaksāt taksometru, nopirkt vilciena biļetes un citus pakalpojumus. Jūsu rīcībā ir gan īsziņas, gan mobilās lietotnes," turpina uzņēmuma vadītājs.

Savukārt "Rīgas satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis portālam "Delfi" sacīja, ka 2009.gadā Rīgā norēķiniem sabiedriskajā transportā tika ieviesta elektroniskā norēķinu sistēma, kura pēc četru gadu darbības nodrošina arī elektroniskās atslēgas funkcijas skolēnu ieejai atsevišķās Rīgas skolās, Skolēna e kartes darbību, maznodrošināto norēķinus par bezmaksas pusdienām, elektroniskā maciņa funkcijas norēķiniem par Rīgas autostāvvietām, bet no 2014.gada 1.janvāra arī Rīdzinieka kartes darbību.

"Attīstot tālāk elektronisko norēķinu sistēmu, "Rīgas satiksme" uz tās bāzes ir izveidojusi jaunu sistēmu norēķiniem par autostāvvietu izmantošanu Rīgā ar SMS un interneta starpniecību. Norēķināšanās kārtība par autostāvvietām esošajiem klientiem nemainīsies, jo sadarbība ar "Mobilly" turpinās. Tajā pašā laikā Rīgas satiksme ir izveidojusi jaunu sistēmu, kas uzņēmumam ir ekonomiski izdevīgāka," skaidroja Zaķis.

Arī Rīgas mērs Ušakovs savā "Twitter" kontā uzsver, ka "lauzt līgumu ar "Mobilly" neviens negrasās. Turklāt "Rīgas satiksme" pilnveido savu apmaksas sistēmu, jo uzņēmumam tas ir izdevīgāk. Privāts starpnieks, tāds kā "Mobilly", izmaksā dārgāk, jo tam vēl ir jāmaksā komisijas maksa par sniegtajiem pakalpojumiem. Klientus šīs pārmaiņas neskars. Tie varēs izmantot vai nu "Mobilly" vai Rīgas satiksmes apmaksas sistēmas pakalpojumus. Tam, kurš piedāvās labāku pakalpojuma kvalitāti un cenu, arī būs vairāk klientu," raksta mērs.

Šī ziņa ceturtdien strauji izplatās sociālajos tīklos, kur cilvēki neslēpj savu sašutumu.




"Mobilly" veido un uztur SIA "CityCredit". Normundam Bergam pieder 40% uzņēmuma daļu, Jānim Bergam pieder 30%, bet vēl 30% pieder Uldim Pabērzim. Pabērzis ir arī valdes loceklis, savukārt "CityCredit" valdes priekšsēdētājs ir Kārlis Andersons, liecina SIA "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!