Foto: F64

Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmums "Rīgas satiksme" nākamo četru gadu laikā transportlīdzekļu rezerves daļām plāno tērēt 60 miljoniem eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības (IUB) biroja mājaslapā.

Tiesības slēgt vispārīgo vienošanos par rezerves daļu piegādi ieguvušas kompānijas "Autoparts", "Cars Auto", "Solaris Bus & Coach Latvia", "Latina", "Auto Kada", "Alkom-trans", "Triplex", "Domenikss" un "Winkler Baltija", kā arī Čehijas "Ostimex, s.r.o.", Ungārijas "Licencia Kereskedelmi KFT" un Igaunijas "Normarus".

"Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis norādīja, ka iepirkuma mērķis ir nodrošināt Rīgas sabiedriskā transporta vienības ar kvalitatīvām rezerves daļām.

Savukārt, runājot par līgumcenas apmēru, "Rīgas satiksmes" preses sekretārs uzsvēra, ka uzņēmumam ir liels skaits transportlīdzekļu, kuriem nepieciešamas rezerves daļas.

Pēc Zaķa teiktā, pastāv iespēja, ka netiks izlietoti visi rezerves daļu iegādei atvēlētie 60 miljoni eiro. Kopējo iepirkuma summu veido vairāku ar iepriekš minētajām kompānijām noslēgto vienošanos līgumcenas. Tie gan tiek uzskatīti par "atvērtajiem līgumiem" - "Rīgas satiksme" pasūtīs tikai nepieciešamo detaļu skaitu, savukārt atlikusī līgumcenas summa paliks kā rezerve neparedzētiem gadījumiem. Tas darīts, lai steidzamu rezerves daļu nomaiņas gadījumos jau būtu skaidrs, pie kuras kompānijas vērsties, lai uzreiz bez kavēšanās transportlīdzeklis tiktu nodrošināts ar nepieciešamo detaļu.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!