Foto: LETA

Samazinoties AS "Latvijas Gāze" dabasgāzes tirdzniecības cenai, AS "Rīgas siltums" siltumenerģijas tarifs no marta salīdzinājumā ar februāri samazinās par 3,4% un būs 53,68 eiro par megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Šogad tarifs martā ir par 5% mazāks salīdzinājumā ar siltumenerģijas tarifu pagājušā gada martā, kad tas bija 56,47 eiro par megavatstundu bez PVN, informē "Rīgas siltums".

Aprīlī tarifs tiek prognozēts tāds pats kā martā - 53,68 eiro par megavatstundu bez PVN.

Savukārt maijā tarifs, visticamāk, samazināsies par 1,7% salīdzinājumā ar martu un būs 52,76 eiro par megavatstundu bez PVN.

"Rīgas siltums" paziņojumā medijiem informē, ka siltumenerģijas tarifs martā Rīgā ir stabili zemākais Baltijas valstu galvaspilsētu vidū. Tas ir par 24% mazāks nekā Viļņā un par 14% mazāks, salīdzinot ar apstiprināto siltumenerģijas tarifu Tallinā.

Siltumenerģijas tarifs martā, prognozes aprīlim un maijam noteiktas, pamatojoties uz "Latvijas Gāzes" publicēto paziņojumu par dabasgāzes tirdzniecības cenu martā un prognozēm aprīlim un maijam.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantoti dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai.

Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir aptuveni 800 kilometri, no kuriem 74% atrodas AS "Rīgas siltums" īpašumā.

"Rīgas siltuma" akciju kapitāls sadalās šādi: Rīgas dome (49%), Latvijas valsts (48,995%), AS "Enerģijas risinājumi. RIX" (2%), AS "Latvenergo" (0,005%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!