Foto: LETA

Uzņēmums "Rīgas siltums" atkārtoti ir izsludinājis divus dabasgāzes iepirkuma konkursus, liecina sludinājumi.

Uzņēmums ir izsludinājis konkursu par tiesībām piegādāt dabasgāzi līdz 100 000 megavatstundu (MWh) apjomā 2022./2023.gada apkures sezonas vajadzībām. Tāpat "Rīgas siltums" izsludinājis konkursu par tiesībām piegādāt dabasgāzi 2023.gada martā.

Abos konkursos iespējams pieteikties līdz 25.augustam.

Iepriekšējo reizi abi konkursi izsludināti 1. augustā ar pieteikšanās termiņu līdz 11. augustam, bet beidzās bez rezultāta.

Kā norādīja "Rīgas siltums" pārstāve Jana Roze, iepriekšējie konkursi noslēgušies bez rezultāta, jo netika iesniegts neviens piedāvājums.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka uzņēmums apkures sezonai gatavojas savlaicīgi, un kopš šī gada aprīļa veic atklātus iepirkumus, iepērkot kurināmo dažādos apjomos, kas ļauj diversificēt kurināmā piegādātājus. Tāpat uzņēmums piedalās izsolēs, sadarbojas ar biržām.

Tostarp ceturtdien arī bija divu dabasgāzes iepirkumu atvēršana. Iepirkumi bija līdzīgi 1.augustā izsludinātajiem. Šajos iepirkumos piedāvājumi tika iesniegti, pašlaik notiek to izvērtēšana un līgumu slēgšana.

Roze uzsvēra, ka, iepērkot dabasgāzi ceturtdien atvērtajos iepirkumos, "Rīgas siltums" praktiski visu apkures sezonai nepieciešamo dabasgāzi būs iegādājies.

Reizē uzņēmums turpina rīkot dabasgāzes iepirkumus nelielos apjomos, ļaujot paplašināt piegādātāju loku. Papildu tam, "Rīgas siltums" ir līguma slēgšanas procesā ar "GET Baltic" dabasgāzes biržu, no kuras iecerēts periodiski iepirkt nelielus dabasgāzes daudzumus, tādā veidā diversificējot dabasgāzes piegādes avotus.

Paralēli uzņēmums veic komunikāciju arī ar Igaunijas Paldisku topošo sašķidrinātās gāzes termināli par dabasgāzes iegādes iespējām nākamajā apkures sezonā.

"Rīgas siltums" paredz, ka līdz apkures sezonas sākumam atlikušais nepieciešamais apjoms tiks iegādāts.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi. No uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas 77% tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai.

Kompānijas kapitālā 49% pieder Rīgas domei, 48,99% - Latvijas valstij, 2% - SIA "Enerģijas risinājumi. RIX", bet "Latvenergo" pieder 0,005% akciju.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Rīgas siltuma" apgrozījums pērn bijis 146,45 miljoni eiro, bet peļņa - 5,4 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!