Foto: LETA

AS "Rīgas siltums" akcionāru sapulce otrdien, 17. aprīlī, lēma dividendēs izmaksāt 52% no peļņas jeb četrus miljonus eiro, portālu "Delfi" informē uzņēmumā.

"Rīgas siltums" pērn kopumā nopelnījis 7,76 miljonus eiro.

1,82 miljonus eiro uzņēmums guvis no saimnieciskās darbības, proti, siltumenerģijas un elektroenerģijas pārdošanas.

Savukārt 5,94 miljonus eiro uzņēmums guvis no šogad ieviestās uzņēmuma ienākuma nodokļa aprēķināšanas un maksāšanas kārtības, kas ļāvusi "Rīgas siltumam" vairāk nekā 10 gadu periodā uzkrāto atliktā nodokļa apmēru aprēķināt kā ieņēmumus.

"Rīgas siltuma" akcionāru sapulce otrdien lēma 3,7 miljonus eiro jeb 48% peļņas novirzīt siltumapgādes efektivitātes attīstīšanas projektiem, savukārt pārējo summu izmaksāt dividendēs.

Uzņēmums no 2016. gada 1. oktobra līdz 2017. gada 30. septembrim ilgušo finanšu gadu noslēdzis ar 152,3 miljonu eiro apgrozījumu. Tas ir par 6,7 miljoniem eiro jeb 4,6% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā. Uzņēmums apgrozījuma kāpumu saista ar to, ka iepriekšējā apkures sezona bijusi garākā "Rīgas siltuma" vēsturē un klientu skaita pieaugumu.

"Vidējais siltumenerģijas tarifs iepriekšējā finanšu gadā bija zemāks nekā gadu iepriekš, un tas ir zemākais Latvijas lielāko pilsētu vidū, kā arī salīdzinot ar citām Baltijas valstu galvaspilsētām," skaidro uzņēmums.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā, nodrošinot siltumenerģijas ražošanu, pārvadi, realizāciju un infrastruktūras tehnisko apkopi.

77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas izmanto dzīvojamo māju apkurei un ūdens sildīšanai. Uzņēmumam pieder 74% no 800 kilometru garā Rīgas siltumtīkla.

Rīgas domei pieder 49% "Rīgas siltuma" akciju. Ekonomikas ministrijai pieder 48,9%, 2% pieder SIA "Enerģijas risinājumi RIX", bet mazāk par vienu procentpunktu pieder AS "Latvenergo".

"Rīgas siltuma" valdē strādā Raivis Elliņš, Jevgeņijs Korols, Birute Krūze, Uģis Osis un priekšsēdētājs Normunds Talcis. Savukārt padomē strādā Kaspars Lore, Jānis Ločmelis, Juris Radzevičs un Vjačeslavs Stepaņenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!