Foto: PantherMedia/Scanpix

SIA "Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts" 2020.gadā palielinājis apgrozījumu līdz 17,6 milj. eiro, kas, salīdzinot ar gadu iepriekš, ir pieaugums par 361,48 tūkst. eiro. Neskatoties uz apgrozījuma kāpumu, finanšu gadu SIA "Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts" noslēdzis ar 422,12 tūkst. eiro zaudējumiem.

Gadu iepriekš tas strādājis ar 90,78 tūkst. eiro peļņu, informē "Lursoft" Klientu portfelis.

"2020.gada martā, sākoties Covid-19 pandēmijai, ievērojami saruka pacientu skaits, ietekmējot arī uzņēmuma apgrozījumu. 2020.gada aprīlī, kad uzņēmuma darbība bija ierobežota un bija iespējams pieņemt tikai akūtos pacientus, apgrozījuma kritums bija 85%," teikts SIA "Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts" vadības ziņojumā. Šī iemesla dēļ uzņēmums izmantoja valsts piedāvātos atbalsta pasākumus, nosūtot darbiniekus dīkstāvē. Pērn uzņēmums nodarbināja 443 darbiniekus.

Salīdzinot ar 2019.gadu, aizvadītajā gadā SIA "Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts" pacientu skaits samazinājās par 9%.

SIA "Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts" vadības ziņojumā arī norādīts, ka gan Latvijā, gan visā pasaulē Covid-19 pandēmijas ierobežojumu dēļ bija apgrūtinātas materiālu piegādes, kā rezultātā vairākiem materiāliem ražotāji paaugstināja cenu pat vairākas reizes.

"Lursoft" dati par SIA "Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts" piešķirto valsts atbalstu Covid-19 pandēmijas seku pārvarēšanai, liecina, ka uzņēmuma darbiniekiem aizvadītā gada maijā un jūnijā izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi, kā arī VID vairākkārt atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem. Pēdējo reizi kādu no valsts atbalsta veidiem SIA "Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts" saņēmis pērn jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!