Foto: "Baltic Investment Group"/Publicitātes foto
Nekustamā īpašuma attīstītājs "Baltic Investment Group" (BIG) uzsācis jaunas daudzdzīvokļu ēkas celtniecību Ieriķu ielā 18 – "Ieriķu Spāres".

Projekts atrodas 10 minūšu attālumā no Vecrīgas un 2 minūšu attālumā no t/c "Domina".

Piecstāvu ēkā, kas tiks pabeigta 2022. gada vasarā, būs 36 dažādas platības dzīvokļi, 20 pazemes un 20 virszemes autostāvvietas, nelielam parkam līdzīga zaļā zona un rotaļu laukums.

Projekta nosaukums "Ieriķu Spāres" veidots uz vārdu spēles pamata: latviešu valodā vārdam "spāre" ir divas nozīmes – "spāres" kā dabā sastopamie kukaiņi un "spāre" kā būtiska celtniecības daļa. Šis nosaukums atspoguļojot divas Rīgas nākotnes ēkas unikālās iezīmes – modernu arhitektūras risinājumu, atvērtās koka spāru konstrukcijas un fokusu uz dabīgo izejmateriālu izmantošanu projekta celtniecībā.

Pēc "BIG" grupas valdes locekļa Ļeva Golanda teiktā, projekta mērķauditorija ir jaunās ģimenes un Rīgas centrā strādājošie speciālisti.

"Mājokļa izmaksas jaunajā projektā nebūs lielas un īpašuma iegādes cenas būs atbilstošas vidējo cenu kategorijai – kv.m. izmaksas būs, sākot no 1,8 tūkst. eiro," piebilst Golands.

Projektā tiks izbūvēti dažādas platības dzīvokļi: no maziem ekonomiskiem vienas un divu istabu līdz "penthouse" (jumta līmeņa) dzīvokļiem ar savām privātajām terasēm.

Arhitektūras risinājums – atvērtas koka spāres, kas atrodas virs pēdējā stāva terasēm, ļaušot, piemēram, uz terases audzēt vīnogas un citus augus, kā arī izveidot mājīgu, zaļu telpu.

"Pandēmija, kas ir skārusi visu pasauli, ir mainījusi pircēju prasības pēc mājokļiem pilsētā. Mājoklim ir jābūt plašam, videi draudzīgam, ar piekļuvi savai privātai teritorijai. Cilvēki novērtēja šīs īpašības, kad viņiem bija jāpavada vairākas nedēļas, pat mēneši izolācijā, gandrīz kā ieslodzījumā, taču mēs esam pārliecināti, ka arī pēc epidēmijas šīs prasības attiecībā uz mājokļiem turpināsies," komentē "BIG" pārdošanas vadītājs Ralfs Gaubšteins.

"BIG" Latvijas tirgū darbojas kopš 2009. gada. Kopumā uzņēmums Rīgas un Jūrmalas centrālajos rajonos ir uzbūvējis vairāk nekā 11 000 kv.m. dzīvojamo platību un 3 000 kv.m. komercplatību. Uzņēmuma portfelī ir dzīvokļu komplekss Jūrmalā, Rīgas ielā 51, septiņstāvu jaunbūve Rīgā, Stabu ielā 100, kā arī renovēta daudzdzīvokļu ēka Tallinas 86.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!