Foto: PantherMedia/Scanpix
Pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" dibinās meitasuzņēmumu fasētā dzeramā ūdens ražošanai, informēja uzņēmuma pārstāvis Arturs Mucenieks.

"Rīgas ūdens" meitas kapitālsabiedrības sākotnējais darbības mērķis ir fasētā dzeramā ūdens ražošana un tirgošana Baltijas reģiona valstīs.

Kapitālsabiedrības peļņu plānots novirzīt Rīgas ūdenssaimniecības sistēmas attīstībai.

Par "Rīgas ūdens" meitasuzņēmuma dibināšanas un darbības nosacījumiem SIA "Rīgas ūdens" valdes priekšsēdētāja Dagnija Kalniņa un Apvienotās ūdens kvalitātes kontroles laboratorijas vadītāja Silvija Pastare informēs preses konferencē, kas rīt, 24.maijā, plkst.14 notiks "Rīgas ūdens" aktu zālē Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 1, Rīgā.

Kalniņa iepriekš informējusi, ka, dibinot meitasuzņēmumu fasētā ūdens ražošanai, pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" ražotnes izveidošanā plāno ieguldīt aptuveni 100 000 latu, bet ar šiem ieguldījumiem uzņēmums desmit gadu laikā cer gūt 5 miljonu latu peļņu.

Kalniņa skaidroja, ka nākotnes aplēses liecina - "Rīgas ūdenim" tuvojas ekonomiskas grūtības, jo tā jaudas ievērojami pārsniedz pieprasījumu, kas nepieciešams esošajam rīdzinieku skaitam, tāpēc uzņēmumam jāmeklē papildu peļņas iespējas, lai nevajadzētu celt ūdens tarifus.

Kā potenciālais ražotnes vadītājs iepriekš minēts bijušais satiksmes ministrs Krišjānis Peters. Kalniņa apstiprināja, ka Peters ir iesaistīts projekta izstrādē, un skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, jo fasēto ūdeni plānots piedāvāt starptautiskajā tirgū. Peteram šajos jautājumos esot pieredze, kas uzņēmuma vadībā varētu noderēt, uzskata Kalniņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!