Foto: Panthermedia/Scanpix

SIA "Rīgas ūdens" un AS "Rīgas siltums" pieņemts lēmums, ka uzņēmumi uz laiku nepiemēros līgumsodus par kavētiem maksājumiem, informē uzņēmuma pārstāvji.

Šāda prakse tika īstenota arī ekonomiski sarežģītajā Covid-19 pandēmijas laikā, lai tādējādi palīdzētu klientiem norēķināties par saņemtajiem pakalpojumiem.

SIA "Rīgas ūdens" par sniegtajiem ūdenssaimniecības pakalpojumiem neaprēķinās no 1. septembra līdz šī lēmuma atcelšanai vai grozīšanai netiks aprēķināti nokavējuma procenti

Sabiedrība ir saņēmusi arī Rīgas pilsētas izpilddirektora, kapitāla daļu turētāja pārstāvja Jāņa Langes vēstuli "Par sociāli atbildīgu rīcību energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma un krīzes situācijā", kurā aicināts kapitālsabiedrībām kā komunālo pakalpojumu sniedzējiem rīkoties līdzīgi kā 2020. gada pavasarī un 2021. gada rudenī, kad tika apturēta līgumsodu un nokavējuma procentu aprēķināšanas kārtība, tādējādi sniedzot atbalstu sociāli atbildīgas komercdarbības ietvaros – nepārtraucot komunālo pakalpojumu sniegšanu, neturpināt soda naudu un kavējuma procentu aprēķinu, un pēc iespējas vienoties par vēlāku pakalpojumu apmaksu, ja persona nonākusi apstākļos, kas liedz veikt savlaicīgus maksājumus.

Arī siltumapgādes uzņēmums "Rīgas siltums", sagaidot jauno apkures sezonu, nepiemēros līgumsodus kavētiem maksājumiem par piegādāto siltumenerģiju.

Vienlaikus uzņēmuma pārstāvji informē, ka lielai daļai nav kavējumu vai ilgstošu parādu, jo vasaras laikā, gatavojoties nākamajai sezonai, klienti ir centušies tos nomaksāt.

"Rīgas siltums" saražo vien 30% Rīgai nepieciešamā siltuma, bet lielāko daļu – 70% iepērk. Tādēļ ir svarīgi savlaicīgi norēķināties ar enerģijas piegādātājiem, lai nodrošinātu nepārtrauktu un drošu siltumapgādi visā Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!