Foto: Publicitātes attēli

Mazumtirdzniecības tīkla SIA "Rimi Latvia" apgrozījums 2021.gadā pārsniedzis 1 miljardu eiro, liecina uzņēmuma publiskotais gada pārskats. Gada laikā SIA "Rimi Latvia" apgrozījums palielinājies par 7,28%, sasniedzot 1,01 miljardu eiro, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

"Apgrozījuma pieaugumu vecināja arī jaunatvērtie un pārveidotie veikali, e-komercijas segmenta attīstīšanās, kā arī kopējā pārtikas preču cenu inflācija," norādīts SIA "Rimi Latvia" vadības ziņojumā.

Vienlaikus augusi arī tirgotāja peļņa, kas palielinājusies līdz 36,75 miljoniem eiro.

Pārskata gadu SIA "Rimi Latvia" noslēdza ar 133 veikaliem, no kuriem 37 bija "Rimi Hyper", 33 – "Rimi Super", 55 – "Rimi Mini" un 8 "Rimi Express" formāta veikali. E-komercijas darbība tika nodrošināta deviņos "Rimi Hyper" veikalos.

Pārskata periodā SIA "Rimi Latvia" nodrošināja vidēji 6231 darba vietu. Uzņēmuma politikas pamatnostādnes paredz atbalstīt darbinieku dažādību, nodrošināt vienlīdzīgus nodarbinātības nosacījumus un talanta attīstību. Pērn uzņēmuma komandā vairāk nekā 800 darbinieki bija vecāki par 60 gadiem, tāpat arī nodarbināti vairāk nekā 300 darbinieki ar invaliditāti.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka 2021. gadā SIA "Rimi Latvia" nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 45,07 miljonus eiro, tostarp 19,88 miljoni eiro valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 8,44 miljonus eiro iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!