Foto: Rimi

"Rimi Latvia" pievienojis šī gada darbinieku atalgojuma fondam 5,3 miljonus eiro, lai nodrošinātu darbinieku algu paaugstināšanu. Investīcijas atalgojuma fondā ļaus palielināt darba algas veikalā un birojā, veikala darbiniekiem tiks palielinātas gan darbinieku pamatalgas stundu likmes, gan bonusu apjoms. Algu apjoma izmaiņas stājās spēkā ar šī gada 1. aprīli, informē uzņēmums.

Visu trīs Baltijas valstu līmenī "Rimi" ir papildinājis arī darbinieku atbalsta fondu par 50 000 eiro, kas paredzēts darbiniekiem, kuriem Covid-19 dēļ rodas papildu izmaksas vai finansiālas grūtības. Palīdzība tiek sniegta gadījumos, ja radušās nopietnas veselības problēmas, nepieciešama operācija, kuras veikšanai nepietiek līdzekļu, vai arī gadījusies kāda cita nelaime, kuru pārvarēt paša spēkiem nav iespējams.

"Rimi" veikalos ir pievērsta pastiprināta uzmanība drošības, higiēnas un dezinfekcijas pasākumu ievērošanai, ievērojot valsts institūciju prasības, kā arī iekšējās vadlīnijas. Visiem veikalu darbiniekiem ir pieejami dažādi aizsarglīdzekļi, tiek nodrošināta nepieciešamā vitamīnu deva, kā arī veikalos ir ieviestas organiskā stikla aizsargbarjeras pie kasēm un ir sākta sejas vairogu ieviešana pašapkalpošanās kasu darbiniekiem. Daļā veikalu tiek organizēta plauktu piepildīšana nakts stundās, lai samazinātu darbinieku saskarsmi ar pircējiem dienas laikā. Veikaliem tiek piegādāti arī medicīniskie termometri, lai darbiniekiem būtu iespēja operatīvi pārbaudīt savu veselības stāvokli.

"Rimi" darba meklētāju pieteikumu skaits uzņēmumā martā ir audzis trīskārt. Tādējādi aizvadītā mēneša laikā "Rimi" kopumā pieņēmis darbā 322 jaunus darbiniekus, no tiem – 257 darbiniekus veikalos, e-veikalā un birojā, un 65 darbiniekus – loģistikā.

"Rimi Latvia" pārskats par 2018. gadu liecina, ka uzņēmumā strādāja 5717 darbinieki. Tā apgrozījums pieauga līdz 893,7 miljoniem eiro, peļņa – līdz 45,3 miljoniem eiro, liecina "Crediweb" dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!