Foto: LETA

Iedzīvotāji pamanījuši, ka "Rimi" veikalu ķēdē dažviet vairs nav pieejamas "Cido" sulas. Līdz ar to "Rimi" "Twitter" platformā skaidro, ka uzņēmuma ražotās sulas nav vai nebūs pieejamas veikala sortimentā.

"Pēc jauno cenu piedāvājuma attiecībā uz "Cido" sulām un tirgus situācijas detalizētas izpētes mēs diemžēl nevaram sniegt mūsu klientu gaidām atbilstošu piedāvājumu, tāpēc šobrīd šīs kompānijas ražotās sulas nebūs/ nav pieejamas "Rimi" sortimentā," norāda "Rimi" "Twitter" platformā.

Tāpat tirgotājs norāda, ka rūpējas par visizdevīgākajiem nosacījumiem saviem pircējiem, tāpēc ļoti rūpīgi izvērtē sadarbības partneru – ražotāju – cenu paaugstināšanas aktivitātes.

Portālam "Delfi Bizness" "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers norāda, ka ir ieplānojuši pārrunas ar ražotāju, lai risinātu situāciju, tomēr nesniedz komentāru uz portāla jautājumiem par to, cik liels cenu palielinājums tika paredzēts un kādi bija pārējie apstākļi (detalizēta tirgus analīze).

Arī "Cido grupas" valdes loceklis Marijus Kirstuks (Marijus Valdas Kirstukas) apstiprina, ka uzņēmums turpina sarunas ar "Rimi" par sadarbības noteikumiem, un tic, ka savstarpēja vienošanās tiks panākta un "Cido" sulas drīz atgriezīsies veikalu plauktos. Ar citiem tirdzniecības tīkliem "Cido grupas" sadarbība Latvijā ir spēkā un tiek turpināta. Tāpat kā "Rimi" arī "Cido grupa" nesniedz komentāru uz portāla jautājumu par to, cik liels cenu palielinājums tika paredzēts, kā arī vai runa ir tikai par sulām vai arī citiem produktiem.

Savukārt "Maxima Latvija" pārstāve Liene Dupate norāda, ka "Cido" produkcija uzņēmuma veikalos pieejama plašā klāstā par zemām cenām. "Cido" sulas projekta "Sirsnīgas izvēles" ietvaros šobrīd nopērkamas "Maxima" veikalos ar ilgtermiņa atlaidi līdz 35%, piemēram, viena litra ābolu sulas nopērkamas par 0,99 eiro. Augusta beigās "Maxima Latvija" noslēdza vienošanos ar vairākiem Latvijas ražotājiem, piemēram, "Lāči", "Laima", "Spilva", arī " Cido", par papildu produktu iepirkumu 30 miljonu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!