Foto: DELFI

Latvijas-Krievijas robežkontroles punktā Terehova trešdienas rītā rindā uz robežas šķērsošanu gaidīja 630 automašīnas, un prognozētais gaidīšanas laiks ir aptuveni 73 stundas jeb vairāk nekā trīs diennaktis, liecina informācija Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā.

Grebņevas robežkontroles punktā rindā stāv 90 automašīnas, un prognozētais gaidīšanas laiks ir 22 stundas.

Rinda izveidojusies arī Latvijas-Baltkrievijas robežkontroles punktā "Pāternieki" - tur uz robežas šķērsošanu rindā gaida 50 automašīnas. Paredzamais gaidīšanas laiks ir septiņas stundas.

Garās kravas automašīnu rindas uz Latvijas un Krievijas robežas varētu būt skaidrojamas gan ar traucējumiem datorsistēmas darbībā Krievijas pusē, gan ar autopārvadātāju padziļinātu pārbaudi, informēja Autotransporta direkcijā (ATD).

Saskaņā ar ATD rīcībā esošo informāciju 27. un 28. februārī Krievijas robežkontroles punktos bijuši konstatēti traucējumi datorsistēmas darbībā, bet šobrīd tehniskās problēmas ir novērstas.

Tāpat Krievijas muita esot sākusi padziļinātākas pārbaudes saistībā ar pavēles "Par īpatnību apstiprināšanu trešo valstu kravu starptautiskiem autopārvadājumiem" piemērošanu. Radusies situācija tiek risināta - 14. un 15. martā notiks Latvijas-Krievijas autopārvadājumu jomas pārstāvju darba grupas sanāksme, kurā tiks skatīts šis jautājums.

Ņemot vērā, ka saskaņā ar starptautisko konvenciju robežšķērsošana prioritāri ir jānodrošina transportlīdzekļiem, ar kuriem ved ātrbojīgās kravas, ir izveidojusies atsevišķa prioritārā rinda šim pārvadājuma veidam, jo tādu kravu apjoms ir palielinājies saistībā ar 8.marta tuvošanos, skaidro direkcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!