Foto: LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piektdien Briselē notiekošajā Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes sanāksmē runās par Latvijai svarīgākajām prioritātēm 2014.-2020.gada ES budžetā - kohēzijas finansējuma apjoma saglabāšanu vismaz līdzšinējā līmenī, kā arī taisnīgu tiešo maksājumu nodrošināšanu ES lauksaimniekiem Kopējā lauksaimniecības politikā, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijā.

Otrs svarīgākais Vispārējo lietu padomes darba kārtības jautājums būs 1. un 2.marta Eiropadomes sagatavošana. Paredzēts, ka martā diskusijās svarīgākie būs ekonomikas un sociālie jautājumi, taču tāpat tiks runāts arī par ES paplašināšanās un Šengena. Dānijas prezidentūra Vispārējo lietu padomē prezentēs savu darba programmu "Eiropa drošībā".

Pirms Vispārējo lietu padomes ministriem ir plānota tikšanās ar Eiropadomes prezidentu Hermanu van Rompeju, lai sagatavotu 30.janvāra neformālo ES valstu un valdību vadītāju tikšanos par izaugsmes un nodarbinātības jautājumiem, kā arī pārrunātu jauno starpvalstu līgumu par stabilitāti, koordināciju un pārvaldību ekonomikas un monetārajā savienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!