Foto: Pixabay

"Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) apsver iespēju veidot savu liftu apkalpošanas un remontdarbu struktūrvienību, informē uzņēmumā.

Ideja vēl tiek vērtēta, ņemot vērā, ka pēdējo 12 mēnešu laikā trīs dažādas ar liftu uzturēšanu un apkalpošanu saistītas iepirkumu procedūras izbeigtas bez rezultāta vai pārtrauktas. Tas nozīmē, ka RNP nevar paļauties uz brīvā tirgus dalībniekiem, lai šos darbus iegādātos ārpakalpojumā.

RNP valde ir apņēmusies nepieļaut tādu situāciju, kāda izveidojās iepriekšējās uzņēmuma valdes darbības laikā - 2020.gada pavasarī, kad tika apturēta vairāku desmitu liftu darbība.

RNP paliekot bez līguma par liftu apkopēm un remontdarbiem, tiek apdraudētas iespējas veikt liftu tehniskās apkopes un nepieciešamos remontdarbus.

"Būtiski ņemt vērā, ka liftu darbības nodrošināšana ir obligāta pārvaldīšanas darbība. Nedrīkst aizmirst arī, ka lifti ir bīstamās iekārtas, kuras nedrīkst ekspluatēt, ja tām netiek nodrošināta pienācīga un nepārtraukta apkalpošana, kā arī tehniskā apkope," norāda RNP valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis.

Viņaprāt, iepirkumi, kas beigušies bez rezultāta, uzskatāmi demonstrējot, ka neliela uzņēmumu grupa, savstarpēji mēģina pārdalīt ietekmes sfēras, kas gala rezultātā RNP klientus padara par ķīlniekiem.

"Pērn pagaidu valdes darbības laikā viņiem tas daļēji izdevās. Šā brīža valde to nepieļaus. Ja arī turpmāk iepirkuma procedūras būs bez rezultāta, mēs veidosim savu struktūrvienību, kas apkalpos liftus RNP pārvaldīšanā esošajās ēkās," teica Neimanis.

Šobrīd Iepirkuma uzraudzības birojā sākta administratīvā procesa lieta par RNP veiktajiem grozījumiem liftu tehniskās apkopes un avārijas remontdarbu līgumā. Nav izslēdzams, ka administratīvā lietvedība būtībā sākta pēc viena no jaunā iepirkuma pretendenta ierosinājuma, iespējams, lai mēģinātu ietekmēt šobrīd izsludinātā iepirkuma rezultātu.

2020.gada jūlijā vairāk nekā 33 RNP apsaimniekotajās daudzdzīvokļu mājās bija apturēta liftu darbība, radot būtiskas neērtības šo māju iedzīvotājiem, īpaši senioriem un jaunajām māmiņām. Lai nekavējoties nodrošinātu liftu remontu, RNP jau 2020.gada jūlija sākumā veica iepirkumu, kas noslēdzās tā paša gada beigās, par liftu remontdarbu veikšanu.

Iepirkumā pieteicās tikai viens uzņēmums, kas jau pēc iepirkuma procedūras izvirzīja virkni nolikumam un klientu interesēm neatbilstošu papildu prasību. Tā kā tas bija pretrunā ar Publisko iepirkumu likuma prasībām, līgums ar šo uzņēmumu netika noslēgts.

Plānoto darbu aizkavēšanās radīja būtiskas neērtības RNP klientiem, tādejādi augusta sākumā tika atkārtoti rīkots iepirkums, kas noslēdzās 2020.gada 17.augustā. Arī nākamajā iepirkumā pieteicās tikai viens uzņēmums - SIA "Recept-Holding Lifts", nodrošinot uz to brīdi apturēto liftu remontdarbus, kas tika pabeigti 2020.gada decembra sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!