Foto: F64

Potenciālie investori pagaidām ir piesardzīgi par Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" akciju iegādi un vēlas sagaidīt vēl lielāku kompānijas stabilizāciju, atzina satiksmes ministrs Aivis Ronis.

Viņš pastāstīja, ka vairākas kompānijas jau no pagājušā gada vidus ir izrādījušas interesi par "airBaltic", proti, vai nu par sadarbību, vai arī iespējamo akciju iegādi. "Patlaban mēs apzinām šo ārvalstu kompāniju interesi. "airBaltic" pašlaik vēl atrodas stabilizācijas posmā, un kompānijas vadība reorganizē kompāniju un uzlabo finanšu rādītājus. Mēs noteikti ar interesi izskatīsim visus piedāvājumus, kas nāks no ārvalstu kompānijām," teica Ronis.

Viņš gan nenosauca, kuras kompānijas interesējas par Latvijas nacionālās aviokompānijas iegādi, taču minēja, ka investori pagaidām vēl ir piesardzīgi. "Arī investori pagaidām būs piesardzīgi, kamēr neredzēs lielāku "airBaltic" stabilizāciju. To arī mēs valdībā vēlētos sagaidīt. Tāpēc ir svarīgi, lai sāktos arī jaunā "airBaltic" biznesa plāna īstenošana. Tad gan valdība, gan potenciālie investori labāk redzēs "airBaltic" patieso vērtību un tā nākotnes potenciālu," klāstīja satiksmes ministrs.

Viņaprāt, stratēģiskā investora piesaiste ir nepieciešama pēc iespējas ātrāk. "No mana viedokļa – jo ātrāk, jo labāk. Bet ātrāk tas nozīmē, skatoties saprātīgi uz šo termiņu, nevis uzskatot, ka tas jādara par katru cenu tikai ātrāk," uzsvēra Ronis.

Ministrs arī norādīja, ka "airBaltic" stabilizācijai ir nepieciešams ilgāks laiks par pusgadu. "Mēs valdībā iepazināmies ar "airBaltic" jaunās vadības biznesa plāna vadlīnijām. Tas paredzēja divu triju gadu laikā atjaunot kompānijas peļņu," piebilda Ronis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!