Foto: DELFI

Satiksmes ministrs Aivis Ronis no jaunā starptautiskās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Alda Mūrnieka sagaida tālāku lidostas attīstību, infrastruktūras projektu īstenošanu un sadarbības uzlabošanu ar Latvijas nacionālo aviokompāniju "airBaltic".

"Es no Mūrnieka sagaidu tālāku lidostas attīstību ‒ visus tos jautājumus, ko uzdevu [iepriekšējam lidostas vadītājam Arnim] Luhses kungam un ar kuriem viņam neveicās. Es sagaidu, ka Mūrnieks to spēs," teica Ronis.

Viņš uzsvēra, ka lidostai jāturpina sadarbība ar "airBaltic", jāpiesaista jaunas aviokompānijas un jāatver jauni maršruti, kā arī jāturpina īstenot lidostas tālāko attīstību. "Visi infrastruktūras projekti, kas pašlaik ir darba kārtībā, lai arī izdodas," norādīja Ronis.

Satiksmes ministrs žurnālistus arī informēja, ka pārējā lidostas valde saglabāsies līdzšinējā sastāvā. "Pagaidām paliks pieci valdes locekļi sešu vietā," sacīja Ronis. Par citām iespējamām valdes izmaiņām Ronis solīja konsultēties ar Mūrnieku.

Lidostas "Rīga" komunikācijas vienības vadītāja Sarmīte Rinmane pastāstīja, ka līdz apstiprināšanai amatā Mūrnieks komentārus nesniegs.

Jau vēstīts, ka Ronis starptautiskās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja amatam izvēlējies pašreizējo lidostas valdes locekli Mūrnieku. Par viņa apstiprināšanu amatā 10.decembrī lems lidostas akcionāru sapulce.

Luhse, kas lidostas valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pildīja no 2010.gada decembra vidus, no amata tika atbrīvots oktobra vidū. Ronis biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" iepriekš paskaidroja, ka uzticības zaudēšana Luhsem ir saistīta ar to, ka lidostas valdes priekšsēdētājs nav spējis panākt konstruktīvu sadarbību ar Latvijas nacionālo aviokompāniju "airBaltic", lidostai  nav izdevies piesaistīt jaunus pārvadātājus un izveidot jaunus galamērķus, kā arī lidostas rekonstrukcijas projekta virzība nenotiek plānotajā laikā.

Mūrnieks lidostas valdē ir kopš 2010.gada 16.decembra.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. Tās vienīgā īpašniece ir valsts. Pērn gadā kopumā lidosta "Rīga" apkalpoja 5,107 miljonus pasažieru, kas bija par 9,5% vairāk nekā 2010.gadā. 2011.gadā par 7% pieauga apkalpoto gaisa kuģu skaits (72 855 gaisa kuģi) un par 3% - apkalpoto kravu skaits (12 665 tonnas).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!