Likvidējamā apdrošināšanas kompānija "RSK apdrošināšana AS" (RSK) šonedēļ uzrunās citus tirgus dalībniekus par iespējām pārņemt RSK portfeļus, informē RSK.

Atbilstoši Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apstiprinātajam RSK likvidācijas procesa plānam likvidējamā apdrošināšanas kompānija ir izsūtījusi vēstules citiem tirgus dalībniekiem, informējot par apdrošināšanas portfeļu pārņemšanas iespējām. Tomēr uzņēmums piesardzīgi vērtē tirgus dalībnieku iespējamo interesi, jo īpaši tas attiecināms uz privātpersonu veselības apdrošināšanu, kas pašlaik ir zaudējumus nesošs, norāda RSK.

Ja citi tirgus dalībnieki neizrādīs interesi par apdrošināšanas portfeļu pārņemšanu, RSK tuvākās nedēļas laikā vērtēs turpmāko rīcību, lai veiksmīgi realizētu pašlikvidācijas procesu, ņemot vērā apdrošināšanas ņēmēju intereses.

Uzņēmums ir likvidācijas procesā un šobrīd vērojama klientu interese par apdrošināšanas līgumu pārtraukšanu, tādēļ uzņēmums atgādina, ka ir gatavs pārtraukt apdrošināšanas līgumu, ja klients izteiks šādu vēlēšanos. Uzņēmums aicina neskaidrību gadījumā zvanīt uz RSK informatīvo tālruni 67031111.

Veselības apdrošināšanas atlīdzību saņemšanai klientam jāiesniedz aizpildīts atlīdzības pieteikums un pakalpojumu saņemšanu apliecinošs dokuments personīgi vai sūtot pa pastu uz RSK Centrālo biroju Rīgā, Lāčplēša ielā 38. Pamatojoties uz saņemto atlīdzības pieteikumu, atlīdzības tiks izmaksātas līgumā paredzētajā kārtībā.

Jau vēstīts, ka likvidācijas sagatavošanās posmā RSK ir pārtraukusi līgumus ar ārstniecības iestādēm, kā arī slēgusi reģionālos birojus. Līdz marta beigām tiks slēgtas arī reģionālās filiāles Valmierā, Dobelē, Kuldīgā un Daugavpilī. Darbu turpinās RSK Centrālais birojs Rīgā.

Rīgas dome 19.janvārī nolēma parādu un skandālu mākto RSK likvidēt. Saskaņā ar FKTK lēmumu no 1.februāra ir anulētas RSK licences un jaunas polises netiek pārdotas jau no 2009.gada 22.decembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!