Foto: Publicitātes attēli
Šodien, 1. septembrī, Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) parakstīts sadarbības līgums ar Štādes slimnīcu par RSU filiāles izveidi, informē RSU pārstāvji.

Līgumu parakstīja RSU rektors profesors Aigars Pētersons un Štādes klīnikas Neiroloģijas departamenta vadītājs profesors Holgers Šmits (Holger Schmidt), kurš ir sadarbības projekta koordinators no vācu puses. Vācijas delegācijā ir arī klīnikas vadītājs profesors Martins Graseli (Martin Grasselli) un Kardioloģijas departamenta vadītājs Dr. Sebastians Filips (Sebastian Philipp).

Sadarbība ar vācu klīniku uzsākta jau pirms diviem gadiem, un praksē tajā ir bijušas vairākas RSU Medicīnas fakultātes studentu grupas. Parakstītais līgums paredz studijas Štādes slimnīcā, kuru ietvaros būs ne tikai prakses, bet arī teorētiskā apmācība.

"RSU patlaban ir astoņi klīnisko studiju centri Vācijā, kuros studenti pilnveido zināšanas un prasmes. Sadarbība ar Štādes klīniku ir skats nākotnē, kas veicina studentu un docētāju mobilitāti. Tā piedāvā jaunas iespējas pētniecībai un studiju programmu modernizācijai, integrējot labāko Rietumeiropas partneru pieredzi," uzsvēra RSU rektors profesors Aigars Pētersons.

Pilotprojekta ietvaros uz Štādi jau ir devusies pirmā RSU studentu grupa.

"Mums ir labi zināma Rīgas Stradiņa universitātes augstā reputācija un panākumi, attīstot izglītības eksportu, tādēļ vienošanos par filiāles izveidošanu Štādē vērtējam kā nozīmīgu sasniegumu," pauda profesors Holgers Šmits.

Vizītes ietvaros vācu partneri iepazīsies ar RSU pieredzi studiju un pētniecības jomās, apmeklēs dažādus RSU objektus, kā Anatomijas muzeju, Medicīnas izglītības tehnoloģiju centru un klīnisko studiju centru Austrumu slimnīcā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!