Foto: DELFI

Rubļa devalvācija neietekmē Krievijas šokolādes fabrikas "Pobeda Confectionery" īpašnieku plānus par rūpnīcas būvniecību Ventspilī, līdz ar to rūpnīca varētu sākt darbu nākamā gada maijā, kā tas iepriekš paredzēts, atzina uzņēmuma līdzīpašnieks Andrejs Muravjovs.

"Protams, rubļa devalvācija ietekmē mūsu biznesu Krievijā, tomēr tas nekādā veidā neskar projektu Latvijā, šeit stratēģijas nav mainījusies. Patlaban strikti ievērojam darbu grafiku, iepērkam nepieciešamās iekārtas, un visi projekta dalībnieki ievēro savas līgumsaistības. Tiklīdz pilnībā tiks pabeigta projektēšana, 2015.gada pirmajā ceturksnī sāksim montāžas darbus, pēc tam uzstādīsim iekārtas, savukārt sērijveida ražošanu sāksim, kā plānots, maijā," sacīja Muravjovs.

Viņš arī sacīja, ka, neraugoties uz krīzi politiskajā un ekonomiskajā situācijā ne tikai Krievijā, bet arī citās valstīs, uzņēmumā prognozē, ka pieprasījums pēc šokolādes izstrādājumiem pasaulē pieaugs.

"Mūsu prognoze balstās uz pasaules tirgus analītiķu aktuālajiem datiem, kā arī uz personīgajiem patērētāju uzvedības pētījumiem," sacīja uzņēmējs.

Vienlaikus viņš arī atzina, ka Krievijas rūpnīcā ražotā šokolāde drīzumā nonāks arī Latvijas veikalu plauktos.

"Risinām sarunas ar "Rimi" un "Maximu", un sarunu aktīvā fāze varētu noslēgties vēl līdz šā gada beigām. Sarunu temats nav tikai topošās rūpnīcas produkcijas noiets šajos veikalos, bet arī Krievijā ražoto konfekšu pārdošana. Latvijas pircējiem šīs produkcijas cenas būs analoģiskas tām, kas tiks ražotas Ventspilī, tātad tā nebūs tik liela kā Maskavā," sacīja uzņēmuma īpašnieks.

Kā ziņots, "Pobeda Confectionery" plāno atvērt šokolādes fabriku Ventspilī, sākotnēji ieguldot aptuveni 4,75 miljonus eiro. Savukārt otrajā posmā plānotas vēl 9,5 miljonu investīcijas. Ražošanas jauda, sākot darbību Ventspilī, būs 1080 tonnas šokolādes izstrādājumu gadā.

Plānots, ka pēc jaunās fabrikas uzbūvēšanas tiks īstenots starts Eiropas Savienībā, uz šo valstu tirgiem eksportējot apmēram 80% Latvijā saražotās šokolādes.

"Muitas nodevas apgrūtina šokolādes piegādi no Krievijas uz ES. Tādēļ tika pieņemts lēmums būvēt rūpnīcu tieši Latvijā, lai tā būtu placdarms ES tirgum," iepriekš norādīja Muravjovs.

2000.gadā dibinātā kompānija "Pobeda Confectionery" ir viena no lielākajā Krievijā. Tā atrodas Maskavas pievārtē 35 000 kvadrātmetru platībā un nodarbina vairāk nekā 900 darbiniekus. Galvenā produkcija - šokolādes konfektes, tāfelītes un trifeles - tiek eksportēta uz 20 valstīm.

SIA "Pobeda Confectionery" dibināta 2014.gada 1.aprīlī Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3000 eiro, tas pieder trīs Krievijas pilsoņiem - Andrejam, Vitālijam un Olgai Muravjoviem, liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!