Foto: Shutterstock

No augusta stāsies spēkā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) 2019. gadā apstiprinātais siltumenerģijas tarifs, kas būs par 2,65% lielāks nekā pašreizējais tarifs, bet rudenī, ņemot vērā siltumenerģijas sadārdzinājumu galvaspilsētā varētu pieredzēt par 20% pieaugumu apkures izmaksās, ziņo "Rīgas siltums".

Saskaņā ar AS "Latvenergo" paziņojumu par pirktās siltumenerģijas būtisku sadārdzināšanos, kas varētu būt saistīts ar iepirktās dabasgāzes cenu, sagaidāms, ka siltumenerģijas tarifs rudenī varētu pieaugt vēl par vairāk nekā 20% procentiem, portālam "Delfi" atklāja "Rīgas siltums" pārstāve Linda Rence.

Siltumenerģijas tarifā vairāk nekā 71% sastāda iepirktās siltumenerģijas un kurināmā izmaksas, kur galvenais pirktās enerģijas piegādātājs ir Latvenergo. Līdz ar to, lai nodrošinātu ilgtspējīgu siltumenerģijas piegādi, mainoties no "Latvenergo" pirktās siltumenerģijas cenām, "Rīgas siltums" būs jāmaina arī savs siltumenerģijas tarifs.

Potenciālais tarifa pieaugums varētu būt saistīts ar rudenī iespējamo cenu kāpumu visā enerģētikas sektorā, pieaugot gan dabasgāzes, gan elektrības izmaksām.

"Delfi Bizness" jau rakstīja, ka nozares eksperti nākotnē neparedz cenu kritumu. Elektroenerģijas tirgus dinamika Latvijā saglabājusies ar augšupejošu tendenci. Martā "Nord Pool Spot" Latvijas zonas elektroenerģijas cenas bija 43,55 EUR/MWh, bet pirmajās četrpadsmit jūnija dienās vidējā elektroenerģijas cena bija 68,49 EUR/MWh. "Skatoties nākotnē, šobrīd netiek sagaidīti faktori, kuri būtu spējīgi veicināt elektroenerģijas cenu kritumu tirgū," norāda "AJ Power" vairumtirdzniecības direktors Miks Gabdulļins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!